Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Procederen
(door externe advocaten)


Wilt u een ander dagvaarden of bent u zelf gedagvaard? Metaalunie heeft een uitgebreid netwerk aan advocaten die u kunnen bijstaan. 

De advocaten uit ons netwerk zijn deskundig en bekend met de specifieke problematiek van de metaalbranche. Verder is het uurtarief dat u betaalt € 50,- tot € 100,- lager dan het normale uurtarief van de advocaten. Een ander voordeel van inschakeling van een advocaat via het netwerk van Metaalunie Rechtsbijstand is dat wij de voortgang van uw rechtszaak begeleiden en met u kunnen klankborden. Op deze manier is de afstand tussen u en uw advocaat aanzienlijk kleiner. Dit zorgt voor een vlot verloop van de procedure. Ook houden wij de gemaakte uren en kosten voor u in de gaten. Advocaatkosten worden namelijk niet alleen bepaald door het uurtarief, maar vooral door het aantal gedeclareerde uren. Voor degenen die niet bekend zijn met het voeren van rechtszaken is het lastig om te bepalen hoeveel uren reëel zijn. Wij kunnen dat wel. 

Bijstand in een procedure door eigen juristen van Metaalunie Rechtsbijstand
In sommige gevallen kan een jurist van Metaalunie Rechtsbijstand u bijstaan in een procedure. U hoeft dan niet per se een advocaat in te schakelen. Of dat kan, hangt af van de rechter die over de zaak beslist. Wilt u daar meer over weten, leest u dan hier verder.

 

Advocatenkantoren in ons netwerk
De kantoren uit ons netwerk vindt u in de lijst onderaan deze pagina. Wilt u een advocaat inschakelen? Neem dan eerst contact op met Metaalunie Rechtsbijstand. U hoeft de advocaat niet zelf rechtstreeks te benaderen. 

Andere diensten
Voor de andere diensten van Metaalunie Rechtsbijstand verwijzen wij u graag naar het menu hier rechtsboven. 

 

AdvocatenkantorenAl meer dan 25 jaar werkt Schenkeveld Advocaten N.V. samen met Metaalunie Rechtsbijstand. Schenkeveld Advocaten N.V. is een middelgroot kantoor met drie vestigingen en ruim 25 advocaten. Wij hebben in de loop der jaren vele verschillende zaken behandeld voor de leden van Metaalunie. Zo kunnen wij u helpen bij complexe zaken over gebrekkige leveranties, interne (ondernemingsrechtelijke) geschillen maar ook bij diverse geschillen in internationaal verband. Omdat de financiële belangen vaak groot zijn voor u, is een absolute specialist vereist. Door de omvang van Schenkeveld Advocaten N.V., kunnen wij in vrijwel alle zaken die specialist leveren, zodat u optimaal wordt bijgestaan.

Wij houden van korte lijnen en vinden persoonlijk contact erg belangrijk.

Contactgegevens: Paardenmarkt 1, 1811 KH Alkmaar / Telefoonnummer: 072-514 46 66 / info@schenkeveldadvocaten.nl 
Kantoor Voeten is het advocatenkantoor van mr. P.J.A.M. Voeten te Amsterdam, 27 jaar zelfstandig advocaat. Naast een loopbaan in het bedrijfsleven waarin hij rechten studeerde, heeft hij een jarenlange ervaring als bedrijfsjurist.

Advocaat Voeten hecht aan persoonlijke benadering en samenwerking. Nieuwe zaken worden dan ook alleen aangenomen na een kennismakingsgesprek, waarbij ook de tarieven en de structuur daarvan worden besproken en gekeken wordt hoe de kosten zich verhouden tot het belang van de zaak. Voor bepaalde zaken is een vast tarief bespreekbaar.

Bereikbaarheid, een fatsoenlijke aanpak, het waar mogelijk gezond houden van commerciële relaties en een duidelijk oog voor het te stellen doel en het te behalen resultaat zijn belangrijke uitgangspunten. Winst hoeft niet altijd tegen elke prijs bereikt te worden. Meedenken staat hoog in het vaandel.

De volgende rechtsgebieden worden behandeld: handelsrecht, vennootschappen, samenwerkingsvormen, algemene contracten, bedrijfshuur, merken en handelsnamen, onrechtmatige concurrentie, bouwrecht, schaderecht, erfrecht

Er is veel ervaring in de branches scheeps- en machinebouw, en met productielijnen.

Contactgegevens: mr. P.J.A.M. Voeten / Kloveniersburgwal 95 / 1011 KB Amsterdam / tel. 020 612 45 13Bij Dommerholt Advocaten vinden wij dat iedere onderneming en instelling een juridisch sparringpartner verdient. Onze advocaten creëren meerwaarde door onze uitgesproken identiteit te koppelen aan onze specialismen en branche specifieke kennis. Door die werkwijze kunnen wij op een zeer effectieve manier de juridische belangen van onze klanten behartigen zodat zij de focus kunnen houden op hun business. Procedures winnen is ons vak, maar wij adviseren liever om procedures te voorkomen. Dát is onze passie. Wij willen samenwerken en anticiperen, zodat onze klanten kunnen excelleren. 

Contactgegevens: Europaweg 202a, Postbus 695, 7300 AR Apeldoorn / Telefoonnummer: 055 526 20 20 / E-mail: apeldoorn@dommerholt.nl / www.dommerholt.nl Ondernemen is risico’s durven nemen. Maar ondernemen is ook onnodige risico’s vermijden.


Een goede juridische basis van uw bedrijf bespaart geld en geeft u de gelegenheid zich op uw bedrijf te richten. Wanneer zaken als algemene voorwaarden, handelscontracten, arbeidsovereenkomsten, huur- of koopovereenkomsten op orde zijn, is de kans op het ontstaan van geschillen kleiner.

Bierens van Boven Advocaten kan samen met u die basis leggen. Zij kan u ook adviseren over zaken als de rechtsvorm van uw onderneming, een bedrijfsovernames, bij het incasseren van vorderingen, werknemerszaken als de aanpak van verbetertrajecten, het opstellen van een concurrentie-of relatiebeding etc. En als het daar toch van komt, staan we u bij in een procedure.

Contactgegevens: Oranjestraat 2, 
9401 KJ Assen / Tel. 0592 31 10 01 / Fax. 0592 31 76 25

info@bierensvanboven.nl / www.bierensvanboven.nlGevaco Advocaten heeft veel ervaring in de juridische begeleiding van Metaalunieleden in België. Sedert meer dan 25 jaar heeft ons kantoor het genoegen de landelijke preferentiële partner te zijn voor de Metaalunieleden die juridische bijstand behoeven in België. Wij zijn actief over het ganse land. En inderdaad, de rechtsregels en procedures in België zijn anders en vaak complex. Ook in Frankrijk hielpen wij al vele Metaalunieleden.

Gevaco Advocaten telt 34 advocaten en werkt met overlappende vakgroepen, zijnde het handelsrecht, sociaal-en arbeidsrecht, fiscaal recht, administratief- burgerlijk- en strafrecht. Wij werken vanuit het “one stop shop” model. Elke advocaat is specialist in zijn domein. De cliënt van ons kantoor staat sterker omdat wij onze kennis met mekaar delen. Wij streven dan ook naar eenheid in verscheidenheid.


Ons kantoor is lid van het nationaal advocatennetwerk Avolink (www.avolink.be) en het mondiaal netwerk PraeLegal (www.praelegal.com). Gevaco Advocaten werd in 2013 verkozen tot het beste advocatenkantoor van Vlaanderen. 


Een gouden tip voor Metaalunieleden: In Nederland zijn algemene voorwaarden afdwingbaar ook al is de tekst van die voorwaarden niet uitdrukkelijk meegedeeld. De voorwaarden zijn beschikbaar op de diensten van de Kamer van Koophandel en op die wijze van toepassing in het contractueel kader tussen partijen. Is België is dat niet zo.

Indien er geen geregeld samenwerkingsverband bestaat tussen handelspartners waarbij de algemene voorwaarden genoegzaam bekend en aanvaard zijn, moet de wederpartij de tekst van de toepasselijke algemene voorwaarden ter kennis krijgen. U dient der dan ook over te waken dat u uw algemene voorwaarden meestuurt / mailt en uitdrukkelijke te vragen aan uw contractpartij dat zij bevestigt de voorwaarden te hebben ontvangen en ze te aanvaarden.

Zulks is van doorslaggevend belang om de toepassing van het Nederlands recht of de bevoegdheid van de Nederlandse rechtbank af te kunnen dwingen. Wij stellen vast dat de Nederlandse bedrijven vaak in gebreke blijven en tot hun grote verwondering moet toezien hoe het Nederlands recht niet van toepassing is en hun geschil voor de Belgische rechtbank dient. Onze eerste taak bestaat er inderdaad in ervoor te zorgen dat Oranje thuis speelt.


Gevaco Advocaten / Mr. Jan Swennen / jan.swennen@gevaco.be / www.advocatenbureau-gevaco.be
Contactgegevens: Paalsesteenweg 81 / B-3580 BERINGEN / Tel. 011 42 53 00 / Fax. 011 42 05 38
Een op maat gemaakte oplossing, daar geloven wij in. En in die oplossing is Van Veen Advocaten creatief, maar altijd no-nonsense. Is het nodig, dan kunnen wij bemiddelen (ook als mediator) of procederen. Vele grote ondernemingen, kleine ondernemingen en particulieren in Nederland en daarbuiten gingen u al voor. Die grote reikwijdte hebben wij mede te danken aan de centrale ligging van Van Veen Advocaten. Ons advocatenkantoor staat in Ede; op vijf minuten afstand van de A12 tussen Arnhem en Utrecht. Natuurlijk komen onze advocaten ook graag bij u of uw organisatie langs. Door u, uw organisatie en de zaak goed te kennen, valt er namelijk meer winst te behalen. Persoonlijk contact is voor een prettige samenwerking en een goede afloop van de zaak van belang. Wij voelen de verantwoordelijkheid die u in onze handen legt. Om die reden staat uw vaste aanspreekpunt 24/7 voor u klaar als de zaak daarom vraagt. Op onze website
www.vanveen.com vindt u meer informatie over onze dienstverlening op de verschillende rechtsgebieden.


Contactgegevens: tel. +31 (0)318 687878 / info@vanveen.com / www.vanveen.comDé juridisch-fiscale wegwijzer in Duitsland


A
l ruim 30 jaar biedt STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater Nederlandse ondernemers die zaken (willen) doen in Duitsland een juridische en fiscale full service dienstverlening. 

Denk hierbij aan het beoordelen van contracten incl. de toepasselijkheid van algemene voorwaarden, werken in Duitsland, het oprichten van een GmbH, fusies en overnames, arbeidsrecht, bouwrecht, handelsrecht, belastingaangifte, incasso en loonadministratie en inhousetrainingen.

De advocaten en belastingadviseurs beschikken over economisch en commercieel inzicht en zijn zich volledig bewust van de belangen van de ondernemer. Alle advocaten en belastingadviseurs zijn tweetalig, evenals een groot aantal medewerkers. 

Cliënten van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater worden in het Nederlands te woord gestaan, terwijl de adviseur hen de Duitse wetgeving uitlegt. Dit voorkomt misverstanden en zorgt voor een snellere afhandeling van de zaak. 

De filosofie van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater luidt: vroegtijdig advies leidt tot een goede start bij het zakendoen in Duitsland.

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater / Siemensstraße 31 / D-47533 Kleve
Contactpersonen: Udo Croonenbrock en Alexander Crämer
Tel.: +49 (0)2821 7222 0
www.strick.de / kanzlei@strick.deOns kantoor beweegt zich hoofdzakelijk op het terrein van het MKB. We weten allemaal dat ondernemers bezig willen zijn met ondernemen en niet met procedures.

In dit verband werken wij graag samen met Metaalunie, nu deze terzake deskundige is, en evenals ons het graag voor de klanten goed wil regelen. 

Graag zetten we samen de stappen die passen bij de onderneming!


Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten
Willemskade 7, 8911 AW Leeuwarden / Postbus 2610, 8901 AC Leeuwarden
Tel. +31 (0)58 212 1464 / info@vandersluisvanderzeekalmijn.nl / www.vandersluisvanderzeekalmijn.nl
Tripels Advocaten is sedert 1868 gevestigd te Maastricht. Vandaaruit behartigt zij tot tevredenheid sinds vele jaren de belangen van leden van Koninklijke Metaalunie. Dit betreft dikwijls geschillen tussen de leden en hun leveranciers en klanten. Waarbij dan dikwijls een rol speelt of het door de leverancier geleverde onderdeel of het aan de klant geleverde product voldoet aan wat verwacht mag worden of afgesproken is. In eerste instantie proberen wij dat in der minne op te lossen; dat kost een stuk minder dan procederen. En zorgt ook voor het behoud van de leveranciers- of klant-relatie!


Slechts als het niet anders kan, gaan we procederen. Maar houden ook dan altijd nog voor ogen dat partijen ook binnen het kader van een procedure nog tot een regeling kunnen komen. Want procederen kost geld, en wij springen nu eenmaal zuinig om met het geld van onze cliënten. Daarom komen ze ook terug. Al sedert 1868. Daar zijn wij trots op. Net zo trots als op het feit dat we al zo lang het vertrouwen van Metaalunie en haar leden mogen genieten.


Contactgegevens: Tripels Advocaten / mr. drs. A.L. van den Bergh LL.M / Postbus 1960 / 6201 BZ Maastricht
Tel.: +31 - (0)43 - 350 61 14 (secr.) / Fax: +31 - (0)43 - 325 22 55Adriaanse van der Weel is met zo’n 25 advocaten het grootste kantoor van Zeeland en met drie vestigingen een toonaangevend kantoor in Zuidwest-Nederland. 

Wat we doen
Vanuit een klantgerichte benadering leveren wij zeer degelijke juridische dienstverlening op een hoog niveau. 

Onze advocaten staan midden in het (bedrijfs)leven, tussen de mensen en met beide benen op de grond. Met onze brede vakkennis, ervaring én door ons te blijven ontwikkelen in onze specialismes, kunnen wij onze klanten op een groot aantal praktijkgebieden bedienen. Wij kunnen onze klanten in juridische procedures bijstaan en bieden tevens een oplossing nog vóórdat een probleem ontstaat.

Waarmee we ons onderscheiden
Wat Adriaanse van der Weel onderscheidt in de wereld van de juridische dienstverlening, is (persoonlijke) kwaliteit en optimale dienstverlening binnen de verschillende praktijkgebieden. Bij onze aanpak staan de klant en zijn belangen voorop. Onze advocaten hebben een hoog serviceniveau, zijn praktisch en doelgericht. Dit alles vanuit een achtergrond van actuele juridische kennis.

Wij hechten bovendien aan een duurzame relatie en aan korte lijnen met onze klanten. Onze advocaten zijn uitstekend bereikbaar, reageren snel en zetten alle benodigde expertise binnen het kantoor in om uw zaak optimaal te behartigen.  

Voor wie we werken
In het verre verleden werkten onze advocaten vrijwel uitsluitend voor Zeeuwse overheden, ondernemingen en instellingen. Vanuit onze kantoren in Terneuzen en Middelburg bedienden wij klanten in die steden en de omliggende steden, zoals Sluis, Vlissingen en Goes.

De afgelopen 20 jaar is het werkgebied verder uitgebreid. Steeds meer advocaten hebben een landelijke praktijk, zeker na de opening van ons kantoor in Rotterdam in 2008 en de verbeterde virtuele/ digitale communicatie.

Onze advocaten werken nu zonder enige geografische beperking voor ondernemingen, gemeenten, (semi)overheden, (zorg)instellingen, verzekeraars, bedrijven uit de visserijsector, transportondernemingen, maritieme bedrijven en particulieren.

Vanwege onze internationale samenwerkingsverbanden werken wij ook regelmatig voor klanten van buiten Nederland. 

Contactgegevens: 
Kousteensedijk 5a, 4331 JE Middelburg / Telefoonummer: 0118 - 65 60 60 / E-mail: info@avdw.nlwww.avdw.nlBol & Van Voskuilen Advocaten is een dynamisch middelgroot advocatenkantoor gevestigd in het hartje van Rotterdam. Het kantoor is in 1999 opgericht door Maurice Bol en Dick van Voskuilen. Het kantoor voert een algemene advies- en procespraktijk, met de nadruk op het ondernemingsrecht in de meest brede zin van het woord. Hoewel een oplossingsgerichte aanpak de voorkeur heeft gaan de medewerkers een stevige procedure niet uit de weg. Het kantoor staat erom bekend vele juridische complexe vraagstukken tot een goed einde te brengen.

Contactgegevens: 
Westersingel 88, 3015 LC Rotterdam / Telefoonummer: +31 (0)10-440 11 11 / Faxnummer: +31 (0)10-440 11 10 / E-mail: info@bolvanvoskuilen.nl / www.bolvanvoskuilen.nl

  

Hoe lang wilt u nog wachten voordat uw rekening betaald wordt? Uw nieuwe machine uit Frankrijk vertoont gebreken of uw afnemer betaalt de laatste termijn niet, om onduidelijke redenen. Ruzie met uw aandeelhouder(s) of medebestuurder. Oneerlijke concurrentie: uw ex-werknemer pikt uw klanten in. Of wat moet u wel of niet doen, gelet op uw contract?

Het kan u ook overkomen! Op dat moment wilt u kunnen vertrouwen op een goede, ervaren adviseur. Van Rooij & Pijnacker advocaten bestaat al 55 jaar en levert al 25 jaar maatwerk aan onder meer leden van de Metaalunie. Wij staan voor:

  1. persoonlijke aandacht en betrokkenheid
  2. expertise op uw vakgebied, B2B
  3. speciale tarieven voor leden van Metaalunie!
  4. een vaste contactpersoon en goede bereikbaarheid
  5. landelijke dekking: wij komen graag naar u toe!


Contact:  Bredaseweg 204-13/ 5038 NK Tilburg
Tel. +31(0)13 54 33 162. E-mailvanrooij@vrp-advocaten.nl
Website: www.vrp-advocaten.nlWij zijn Van Diepen Van der Kroef, al ruim 25 jaar verbonden aan Metaalunie. Wij kennen de branche daardoor als geen ander. Van geschillen over producten tot CAO-kwesties, wij hebben de ervaring en kennis die je nodig hebt.      

Onze advocaten staan bekend om hun scherpe blik en directe aanpak. Wij zetten complexe zaken helder uiteen en zorgen dat je precies weet waar je aan toe bent. Een lang verhaal kort: met ingewikkelde boekwerken is niemand geholpen. Wij zijn de rechte lijn tussen jou en het beste resultaat. Met ongeveer 75 specialisten in allerlei rechtsgebieden vormen wij het grootste onafhankelijke advocatenkantoor van Nederland. Daar zijn we trots op. Samen hebben we een bulk aan kennis en ervaring en weten precies wat er nodig is in jouw belang. Zowel binnen als buiten de grenzen van ons land. Onze advocaten zijn gedreven en zetten de tanden graag in jouw zaken, groot of klein, maar altijd staat jouw belang voorop. Advocatuur is maatwerk.

Contactgegevens: Stadsplateau 17, 3521 AZ Utrecht / Telefoonummer: +31 (0)30-2364600 / E-mail:  utrecht@vandiepen.com,  www.vandiepen.com Bij Dommerholt Advocaten vinden wij dat iedere onderneming en instelling een juridisch sparringpartner verdient. Onze advocaten creëren meerwaarde door onze uitgesproken identiteit te koppelen aan onze specialismen en branche specifieke kennis. Door die werkwijze kunnen wij op een zeer effectieve manier de juridische belangen van onze klanten behartigen zodat zij de focus kunnen houden op hun business. Procedures winnen is ons vak, maar wij adviseren liever om procedures te voorkomen. Dát is onze passie. Wij willen samenwerken en anticiperen, zodat onze klanten kunnen excelleren. 

Contactgegevens: 
Govert Flinckstraat 1, Postbus 1182, 8001 BD Zwolle / Telefoonnummer: 038 427 20 20 / E-mail: zwolle@dommerholt.nl / www.dommerholt.nl

Metaalunie Rechtsbijstand

Contact

Elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze specialisten.