Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Wie zijn we?


Wij, de leden van Koninklijke Metaalunie, zijn MKB-ondernemers die metaal georiënteerde producten maken, repareren en onderhouden, waarmee we onder andere reizen, eten, voedsel verbouwen, transporteren en bouwen. Wij maken innovatieve producten, maar ook onmisbare alledaagse producten die op slimme, prijstechnisch goede en efficiënte wijze geproduceerd en onderhouden worden. Denk hierbij aan een traplift voor ouderen, leidingen, landbouwmachines, onderdelen voor onze auto’s, schepen en windmolens. Samen vormen wij de MKB-maakindustrie.
 

Metaalunie bestaat uit meer dan 15.000 leden met samen 180.000 werknemers en 35 miljard euro omzet. De vereniging kent 10 districten en heeft 40 aangesloten brancheverenigingen. Zij organiseren dienstverlening en belangenbehartiging in regio's en voor specifieke ondernemersgroepen.
 

Als MKB-maakondernemers zijn wij maatschappelijk betrokken, regionaal en lokaal verankerd, innovatief en verbindend. We kijken ook over de grens en exporteren onze producten naar Europese landen en wereldwijd. Onze medewerkers zijn creatieve vakmensen. MKB-maakbedrijven zijn vaak familiebedrijven, niet alleen in de letterlijke zin van het woord, maar ook omdat de werkgever en medewerkers samen één ‘familie’ vormen.
 

Als leden worden wij ondersteund door de Metaalunie-organisatie met 145 professionals.

 

De wereld is metaal!