Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

District Gelre

Om de collectieve belangenbehartiging in de regio goed te organiseren heeft Metaalunie een indeling in districten. In de districten is een belangrijk netwerk opgebouwd waarmee de belangen van de lidbedrijven regionaal goed kunnen worden behartigd. Dit doet Metaalunie bijvoorbeeld via vertegenwoordigingen in Kamers van Koophandel, scholings- en kennisinstellingen, regionale geledingen van MKB-Nederland en ontwikkelingsmaatschappijen. Uw directe aanspreekpartners binnen de regio zijn het districtsbestuur, de regiosecretaris, de buitendienstadviseurs.

De ontwikkeling van Smart Industry is van groot belang voor de versterking van het groeivermogen van de Nederlandse economie. Het maakt de industrie efficiënter en opent mogelijkheden voor slimmere producten, diensten en nieuwe business modellen, dankzij de toepassing van ICT en innovatieve productietechnologie.

Dit biedt grote kansen voor Oost-Nederland, met zijn sterke (hightech) maakindustrie en leidende posities in Agro-Food, Health, Energie- en Milieutechnologie. Reden voor het opstellen van een regionale actieagenda Smart Industry voor Oost-Nederland (BOOST), in het verlengde van de nationale actieagenda.

Het bedrijfsleven, Koninklijke Metaalunie, kennisinstellingen, de overheden en andere intermediaire organisaties in Gelderland en Overijssel slaan de handen ineen voor de regionale actieagenda BOOST. Ruim 200 bedrijven leveren hun bijdrage. Het resultaat is een gedragen actieagenda die Smart Industry in Oost-Nederland een sterke ’boost’ zal geven. De belangrijkste thema’s binnen de actieagenda zijn het vergroten van de kennis over Smart Industry, het verbinden van initiatieven, het bouwen van business cases, het versnellen van start-ups en het ontwikkelen en delen van kennis in fieldlabs, proeftuinen en open innovatiecentra.

Oost NV is initiatiefnemer en procesbegeleider bij het samenstellen van de regionale actieagenda BOOST in samenwerking met Kennispark, TNO, Koninklijke Metaalunie, FME en andere intermediaire partijen in Oost-Nederland.

 

Bestuur district Gelre

Boven vlnr: de heren Verhaegh, Oomen, Bolder, Witjes en te Velthuis
Onder vlnr: de heren Maarse, Bruggert en Straatman

Organisatie

Neem contact op

Toine Straatman

 

Regiosecretaris
06 518 039 02
straatman@metaalunie.nl

Nieuws Gelre