U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Districten » Oost

District Oost

District Oost volgt de grens van de provincie Overijssel en de Noordoostpolder met Urk. In het district zijn ruim 1.400 bedrijven aangesloten bij Koninklijke Metaalunie; deze bieden werkgelegenheid aan 14.000 medewerkers in uiteenlopende sectoren, t.w.: Agrotechniek/landbouwmechanisatiebedrijven (15%) Constructie (25%), Verspaning (15%), Revisie en onderhoud (20%), Machinebouw (15%), Elektrotechniek (5%) en Handelsbedrijven (5%). Gekoppeld aan de behoefte vanuit de regio kent District Oost een grote vertegenwoordiging van bedrijven uit de (hightech) machinebouw.

District Oost heeft haar eigen bestuur bestaande uit zeven ondernemers uit het district dat gemiddeld zes keer per jaar bijeenkomt. Het bestuur volgt en beïnvloedt samen met de Metaaluniemedewerkers in het district de regionale ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt en beroepsonderwijs, technologie en innovatie, internationalisering, economische zaken, ruimtelijke ordening, infrastructuur, milieu en energie. BOOST
Smart Industry

De ontwikkeling van Smart Industry is van groot belang voor de versterking van het groeivermogen van de Nederlandse economie. Het maakt de industrie efficiënter en opent mogelijkheden voor slimmere producten, diensten en nieuwe business modellen, dankzij de toepassing van ICT en innovatieve productietechnologie. 

Dit biedt grote kansen voor Oost-Nederland, met zijn sterke (hightech) maakindustrie en leidende posities in Agro-Food, Health, Energie- en Milieutechnologie. Reden voor het opstellen van een regionale actieagenda Smart Industry voor Oost-Nederland (BOOST), in het verlengde van de nationale actieagenda.

Het bedrijfsleven, Koninklijke Metaalunie, kennisinstellingen, de overheden en andere intermediaire organisaties in Gelderland en Overijssel slaan de handen ineen voor de regionale actieagenda BOOST. Ruim 200 bedrijven leveren hun bijdrage. Het resultaat is een gedragen actieagenda die Smart Industry in Oost-Nederland een sterke ’boost’ zal geven. De belangrijkste thema’s binnen de actieagenda zijn het vergroten van de kennis over Smart Industry, het verbinden van initiatieven, het bouwen van business cases, het versnellen van start-ups en het ontwikkelen en delen van kennis in fieldlabs, proeftuinen en open innovatiecentra.

Oost NV is initiatiefnemer en procesbegeleider bij het samenstellen van de regionale actieagenda BOOST in samenwerking met Kennispark, TNO, Koninklijke Metaalunie, FME en andere intermediaire partijen in Oost-Nederland.

Contact

   
Margriet Bouma
Regiosecretaris
06 53421498