U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Metaalunie Jong Management » Bestuur MJM

Bestuur MJM

 

                                    

  Frank Wiersma, voorzitter Metaalunie Jong Management 
Op dit moment ben ik werkzaam binnen de door mijn vader gestarte onderneming Itter BV. Itter is een toeleverancier van fijnmechanische aluminium onderdelen. Middels een modern en geautomatiseerd machinepark bewerken wij klantspecifieke onderdelen voor diverse branches. 

De leuke bedrijfsbezoeken en interessante bijeenkomsten van MJM  geven je de kans om je netwerk verder te ontwikkelen. Een breed netwerk is naar mijn idee een must voor elke (jonge) ondernemer. Met dit netwerk heb je de beschikking over veel waardevolle kennis, informatie en ervaringen. Het 'sparren' over diverse vraagstukken en dilemma's waar je als jonge ondernemer tegen aan loopt is in mijn ogen een perfect middel om jezelf verder te ontwikkelen.
 
 
 


  Jorg Michiels, bestuurslid Metaalunie Jong Management
Als aanstaande 4e generatie binnen ons familiebedrijf KMWE Toolmanagers ben ik sinds 2012 werkzaam op de commerciële afdeling. Ik ben werkzaam als accountmanager in  Zuid-Nederland en ben daarnaast verantwoordelijk voor de exportmarkt. KMWE Toolmanagers is totaalleverancier op het gebied van verspanende gereedschappen voor verspanende hout- kunststof- en metaalindustrie. Wij beschikken over een eigen gereedschapslijperij voor het herslijpen van gereedschappen, aanmaken van special tools en de productie van een standaard programma VHM frezen. Naast deze slijperij bieden wij een veelzijdig handelspakket om onze klanten optimaal te kunnen ontzorgen.

Metaalunie Jong Management biedt mij de kans om een netwerk te bouwen met andere, jonge (aanstaande) ondernemers. Omdat de leden vaak in hetzelfde schuitje zitten is het delen van ervaringen met elkaar extra interactief en interessant. Met name de bedrijfsbezoeken en meerdaagse reizen zijn erg leuk en informatief. Door deze activiteiten leer je de leden goed kennen en steek je veel op.
 
 
 


  Sophie Bakker, bestuurslid Metaalunie Jong Management
Sinds 2013 ben ik als derde generatie in ons familiebedrijf Bakker Springs B.V. werkzaam, waar ik voornamelijk werkzaam ben als bedrijfsleider in onze productievestiging in Duitsland. Bakker Springs B.V. te Groningen produceert sinds 70 jaar technische veren voor de industriële markt. Daarnaast heb ik in 2016 mijn eigen webshop voor technische veren opgestart onder de naam MAX Springs                                                                             
Een netwerkkring zoals die van de Metaalunie Jong Management is voor mij een stimulans. Het is goed om met verschillende jonge ondernemers van gedachten te wisselen over de dagelijkse praktijk. Dit zijn altijd weer leuke en nuttige leermomenten.


 
 

Bart Sternsdorff, bestuurslid Metaalunie Jong Management
Ik ben bij het door mijn ouders gestarte bedrijf Metaal 2000 werkzaam als bedrijfsadviseur. Metaal 2000 is toeleverancier voor diverse markten.  Omdat we bijna alle processen op het gebied van metaalbewerking onder één dak hebben, kunnen wij een zo compleet mogelijk product aanbieden. In het bedrijf ben ik verantwoordelijk voor de financiën en houd me onder andere bezig met implementeren en onderhouden van het kwaliteitsmanagementsysteem.

MJM biedt je de mogelijkheid om in een informele sfeer te (leren) netwerken en om met jonge ondernemers te praten die voor dezelfde keuzes staan. Daarnaast zijn de verschillende bedrijfsbezoeken  erg interessant en zijn de diverse cursussen een leuke manier om je ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. 

 
  Jorn Tolsma, bestuurslid Metaalunie Jong Management 
Jorn Tolsma neemt als 2e generatie al enkele jaren deel in de directie van Tolsma Tankbouw BV in Heerenveen. Het familiebedrijf heeft binnen 20 jaar een betrouwbare en solide reputatie opgebouwd in het ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige bovengrondse opslagtanks.

Metaalunie Jong Management biedt mij de gelegenheid om een netwerk op te bouwen met ondernemers van mijn generatie. De mensen die ik ontmoet op de georganiseerde bijeenkomsten en workshops hebben grote raakvlakken met de dagelijkse praktijk waarbinnen ik onderneem. Vaak leiden deze ontmoetingen tot leuke ideeën en oplossingen die ik kan toepassen binnen ons eigen bedrijf. Door deel te nemen in het bestuur Metaalunie Jong Management heb ik de mogelijkheid ook voor andere jonge ondernemers deze ervaringen te kunnen organiseren.

 
  Rene Hamersma, bestuurslid Metaalunie Jong Management
Met ingang van 2013 ben ik mede eigenaar en derde generatie geworden van onze fabriek Oversluizen Thermal Engineering in Ridderkerk. Begonnen als klein radiateur reparatie bedrijf in 1962. Inmiddels zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van complete koelsystemen veelal op of rond industriële en maritieme verbrandingsmotoren. 
 
Als MJM lid ben je tijdens elke bijeenkomst onder jonge ondernemers uit de metaalbranche. Dit relatief jonge netwerk (tot 40 jaar) geeft een ieder de kans om tijdens de bijeenkomsten informeel te netwerken met andere MJM leden. Als MJM bestuur zijn wij vervolgens continue bezig interessante onderwerpen te selecteren en hier leuke en doeltreffende lezingen en bedrijfsbezoeken voor te organiseren.

 
 

 

 

Contact met MJM

Anne Schreuder
Secretaris

mjm@metaalunie.nl