U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Metaalunie Jong Management » Bestuur MJM

Bestuur MJM

 

                                    

  Frank Wiersma, voorzitter Metaalunie Jong Management 
Op dit moment ben ik werkzaam binnen de door mijn vader gestarte onderneming Itter BV. Itter is een toeleverancier van fijnmechanische aluminium onderdelen. Middels een modern en geautomatiseerd machinepark bewerken wij klantspecifieke onderdelen voor diverse branches. 

De leuke bedrijfsbezoeken en interessante bijeenkomsten van MJM  geven je de kans om je netwerk verder te ontwikkelen. Een breed netwerk is naar mijn idee een must voor elke (jonge) ondernemer. Met dit netwerk heb je de beschikking over veel waardevolle kennis, informatie en ervaringen. Het 'sparren' over diverse vraagstukken en dilemma's waar je als jonge ondernemer tegen aan loopt is in mijn ogen een perfect middel om jezelf verder te ontwikkelen.
 
 
 


  Jorg Michiels, bestuurslid Metaalunie Jong Management
Als aanstaande 4e generatie binnen ons familiebedrijf KMWE Toolmanagers ben ik sinds 2012 werkzaam op de commerciële afdeling. Ik ben werkzaam als accountmanager in  Zuid-Nederland en ben daarnaast verantwoordelijk voor de exportmarkt. KMWE Toolmanagers is totaalleverancier op het gebied van verspanende gereedschappen voor verspanende hout- kunststof- en metaalindustrie. Wij beschikken over een eigen gereedschapslijperij voor het herslijpen van gereedschappen, aanmaken van special tools en de productie van een standaard programma VHM frezen. Naast deze slijperij bieden wij een veelzijdig handelspakket om onze klanten optimaal te kunnen ontzorgen.

Metaalunie Jong Management biedt mij de kans om een netwerk te bouwen met andere, jonge (aanstaande) ondernemers. Omdat de leden vaak in hetzelfde schuitje zitten is het delen van ervaringen met elkaar extra interactief en interessant. Met name de bedrijfsbezoeken en meerdaagse reizen zijn erg leuk en informatief. Door deze activiteiten leer je de leden goed kennen en steek je veel op.
 
 
 


  Sophie Bakker, bestuurslid Metaalunie Jong Management
Sinds 2013 ben ik als derde generatie in ons familiebedrijf Bakker Springs B.V. werkzaam, waar ik voornamelijk werkzaam ben als bedrijfsleider in onze productievestiging in Duitsland. Bakker Springs B.V. te Groningen produceert sinds 70 jaar technische veren voor de industriële markt. Daarnaast heb ik in 2016 mijn eigen webshop voor technische veren opgestart onder de naam MAX Springs                                                                             
Een netwerkkring zoals die van de Metaalunie Jong Management is voor mij een stimulans. Het is goed om met verschillende jonge ondernemers van gedachten te wisselen over de dagelijkse praktijk. Dit zijn altijd weer leuke en nuttige leermomenten.


 

 

Dennis van Haandel, bestuurslid Metaalunie Jong Management
In 2016 ben ik bij van Haandel Metaal gaan werken, het bedrijf dat door mijn pa (Ad van Haandel) in 1984 is opgericht. Vanaf het begin met het idee om uiteindelijk (en uiteraard mits mogelijk) de zaak over te gaan nemen samen met mijn twee zusjes. Bij toeval kwam mijn zusje MJM tegen in het blad van de Metaalunie en hier zijn wij eind 2016 lid van geworden.

Uiteraard hadden we veel vragen over hoe en wat. Door bij MJM wat cursussen en netwerkactiviteiten te bezoeken krijg je de kans veel van deze vragen ongenuanceerd te kunnen stellen. Dit geeft vaak leuke discussies en heel zinvolle inzichten.

Begin 2021 was het overname traject van het bedrijf afgerond, een familiebedrijf mogen we het nu dan ook noemen. En hoe mooi is het om de ervaringen en ‘wijsheden’ die ik tijdens dit traject heb op mogen doen, te delen met jonge ondernemers die aan eenzelfde traject neigen te beginnen. Daarnaast is ook het mogen sparren met gelijkgestemden die eenzelfde ervaring al achter de rug hebben iets wat ik graag doe. Ik zal mij dan ook volop inzetten om binnen Metaalunie Jong Management een gemakkelijke vraagbaak te zijn en heb dan ook veel zin in komende cursussen, workshops en bedrijfsbezoekjes waar ik je graag beter leer kennen!

 
  Jorn Tolsma, bestuurslid Metaalunie Jong Management 
Jorn Tolsma neemt als 2e generatie al enkele jaren deel in de directie van Tolsma Tankbouw BV in Heerenveen. Het familiebedrijf heeft binnen 20 jaar een betrouwbare en solide reputatie opgebouwd in het ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige bovengrondse opslagtanks.

Metaalunie Jong Management biedt mij de gelegenheid om een netwerk op te bouwen met ondernemers van mijn generatie. De mensen die ik ontmoet op de georganiseerde bijeenkomsten en workshops hebben grote raakvlakken met de dagelijkse praktijk waarbinnen ik onderneem. Vaak leiden deze ontmoetingen tot leuke ideeën en oplossingen die ik kan toepassen binnen ons eigen bedrijf. Door deel te nemen in het bestuur Metaalunie Jong Management heb ik de mogelijkheid ook voor andere jonge ondernemers deze ervaringen te kunnen organiseren.

 
  Rene Hamersma, bestuurslid Metaalunie Jong Management
Met ingang van 2013 ben ik mede eigenaar en derde generatie geworden van onze fabriek Oversluizen Thermal Engineering in Ridderkerk. Begonnen als klein radiateur reparatie bedrijf in 1962. Inmiddels zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van complete koelsystemen veelal op of rond industriële en maritieme verbrandingsmotoren. 
 
Als MJM lid ben je tijdens elke bijeenkomst onder jonge ondernemers uit de metaalbranche. Dit relatief jonge netwerk (tot 40 jaar) geeft een ieder de kans om tijdens de bijeenkomsten informeel te netwerken met andere MJM leden. Als MJM bestuur zijn wij vervolgens continue bezig interessante onderwerpen te selecteren en hier leuke en doeltreffende lezingen en bedrijfsbezoeken voor te organiseren.

 
 

 

 

Contact met MJM

Anne Schreuder
Secretaris

mjm@metaalunie.nl