Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Bestuur MJM

 

 

 

Jorg Michiels
Voorzitter MJM

Kmwe Toolmanagers bv
Croy 24, 5653 LD Eindhoven


Als aanstaande 4e generatie binnen ons familiebedrijf KMWE Toolmanagers ben ik sinds 2012 werkzaam op de commerciële afdeling. Ik ben werkzaam als accountmanager in  Zuid-Nederland en ben daarnaast verantwoordelijk voor de exportmarkt. KMWE Toolmanagers is totaalleverancier op het gebied van verspanende gereedschappen voor verspanende hout- kunststof- en metaalindustrie. Wij beschikken over een eigen gereedschapslijperij voor het herslijpen van gereedschappen, aanmaken van special tools en de productie van een standaard programma VHM frezen. Naast deze slijperij bieden wij een veelzijdig handelspakket om onze klanten optimaal te kunnen ontzorgen.

Metaalunie Jong Management biedt mij de kans om een netwerk te bouwen met andere, jonge (aanstaande) ondernemers. Omdat de leden vaak in hetzelfde schuitje zitten is het delen van ervaringen met elkaar extra interactief en interessant. Met name de bedrijfsbezoeken en meerdaagse reizen zijn erg leuk en informatief. Door deze activiteiten leer je de leden goed kennen en steek je veel op.


 

 

Gea Kamphof
Bestuurslid MJM

Staalbouwbedrijf Kamphof bv
Nijverheidsweg 28, 7991 CZ Dwingeloo


Techniek leek me altijd wel leuk als vervolgopleiding, nadat ik stage had gelopen tijdens het voortgezet onderwijs (in 2020) bij een metaalbewerkingsbedrijf wist ik het zeker, ik ga de metaal in! In Dwingeloo (DR) hebben wij een 5 generaties oud familie bedrijf, staalbouwbedrijf Kamphof, de naam staalbouwbedrijf dekt een brede stalen lading. Namelijk: het fabriceren van stalen draagconstructies t.b.v. utiliteits-, woning-, stallenbouw, als mede het vervaardigen van seriematig laswerk t.b.v. de chalet en beton industrie. En tevens leveren wij turn-key bedrijfshallen op. Ook maken wij speciaal maatwerk middels knip-, zet- en snijwerk.
Mijn ambitie is om dit bedrijf over te nemen en de eerste vrouwelijke generatie te mogen zijn. Momenteel ben ik druk bezig met een BBL-opleiding, constructiebankwerker. Dit houd in twee dagen school en drie dagen aan de bak in de werkplaats, bij het bedrijf waar ik ook had stage gelopen (Corn metaalbewerking in Hoogeveen). In m’n ‘vrijetijd’ werk ik uiteraard zoveel mogelijk thuis.

Naast de opleiding die ik volg ben ik dus ook bestuurslid van Metaalunie Jong Management. Door MJM kom ik in contact met veel anderen die een bedrijf hebben opgericht, bezig zijn met overnemen of die al een aantal jaar een bedrijf runnen. Hierdoor bouw ik nu al een mooi netwerk op voor alle ondernemer jaren die nog komen. Gezellig en leerzaam is het ook om met vakgenoten in contact te komen die het zelfde doel voor ogen hebben en kennis uit te wisselen.


 

 

Rene Hamersma
Bestuurslid MJM

Oversluizen Thermal Engineering bv
Mandenmakerstraat 24
2984 AS Ridderkerk


Met ingang van 2013 ben ik mede eigenaar en derde generatie geworden van onze fabriek Oversluizen Thermal Engineering in Ridderkerk. Begonnen als klein radiateur reparatie bedrijf in 1962. Inmiddels zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van complete koelsystemen veelal op of rond industriële en maritieme verbrandingsmotoren.
 
Als MJM lid ben je tijdens elke bijeenkomst onder jonge ondernemers uit de metaalbranche. Dit relatief jonge netwerk (tot 40 jaar) geeft een ieder de kans om tijdens de bijeenkomsten informeel te netwerken met andere MJM leden. Als MJM bestuur zijn wij vervolgens continue bezig interessante onderwerpen te selecteren en hier leuke en doeltreffende lezingen en bedrijfsbezoeken voor te organiseren.


 

 

Marianne Kloppenburg
Bestuurslid MJM

Modesta B.V.
Handelsweg 48
3881 LS Putten


Sinds 2019 ben ik werkzaam binnen ons familie bedrijf Modesta B.V. in Putten. Samen met mijn broer staan wij nu aan het roer van dit familiebedrijf als derde generatie. Wij ontwerpen, produceren (snijden, kanten, lassen en assembleren) en monteren Filterinstallaties voor de houtverwerkings-, recycling en agrarische sector. Als bedrijf proberen wij bij te dragen aan een schonere en duurzamere wereld. Binnen Modesta ben ik verantwoordelijk voor de gehele operatie en ben ik het luisterend oor voor het personeel. Ik had nooit gedacht dat werken in de techniek en in de metaal zo leuk kon zijn. Het is heel erg gaaf om een mooi product te maken en daarmee ook een tastbaar verschil te maken voor je klanten.

Het leukste aan MJM is het netwerken en het netwerk opbouwen. Vooral als jonge ondernemers onder elkaar is dat leuk omdat je veel raakvlakken hebt. Als jonge ondernemer loop je toch vaak tegen vergelijkbare dingen aan in het werk of in een organisatie. Je kan daardoor veel van elkaar leren en elkaar vooruit helpen. De bedrijfsbezoeken zijn daarbij ook altijd erg informatief. Elkaar kunnen helpen en dingen met elkaar kunnen delen is de grootste toegevoegde waarde van MJM: als jonge ondernemer wil je tenslotte jezelf en je bedrijf ontwikkelen en vooruit zien gaan.


 

Sharon Derksen
Bestuurslid MJM

T.S.D. Tooling Specialist Derksen B.V.
Goorsestraat 7
7041 GA 's-Heerenberg


Tooling Specialist Derksen is leverancier van fijnmechanische onderdelen en gereedschappen voor de Hightech industrie. Wij zijn partner in precisie verspaning en produceren enkelstuks en series fijnmechanische onderdelen voorzien van verschillende bewerkingen zoals: frezen, slijpen, draadvonken, zinkvonken en draaien. Ons doel is het bieden van een totaaloplossing van engineering tot en met de productie en installatie van fijnmechanische onderdelen en gereedschappen voor de hightech industrie. Ik ben hier sinds 2013 werkzaam en verantwoordelijk voor de productie.

Als jong (aanstaande) ondernemer in de metaalbranche is het heel waardevol om je netwerk uit te breiden binnen MJM. Er is veel herkenning bij elkaar en het is fijn om met elkaar te sparren over verschillende zaken en elkaar verder te kunnen helpen. MJM organiseert interessante bedrijfsbezoeken, workshops en netwerkbijeenkomsten waar wij elkaar ontmoeten. Ik vind het belangrijk dat jonge ondernemers in de Maakinsdustrie met elkaar te verbonden blijven. Als bestuurslid draag ik hier graag mijn steentje aan bij om dit mede mogelijk te maken.