Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Procederen
(door eigen specialisten)


Wilt u een ander voor de rechter dagvaarden of bent u zelf voor de rechter gedagvaard? Juristen van Metaalunie Rechtsbijstand kunnen u wellicht bijstaan. 
 

Voor veel procedures heeft u een advocaat nodig. Dat komt omdat het in veel gevallen wettelijk verplicht is je bij te laten staan door een advocaat. Een advocaat mag bij alle rechterlijke instanties namens zijn cliënt procederen. Een jurist die geen advocaat is, mag dat niet. Die mag alleen namens zijn cliënt procederen bij de kantonrechter. Een kantonrechter is een rechter die een specifieke groep zaken behandelt. Het gaat dan o.a. om zaken tot een bedrag van € 25.000,-, huurzaken en zaken over koopovereenkomsten met consumenten. Bij de kantonrechter is het hebben van een advocaat dus niet verplicht.  

Metaalunie heeft zelf geen advocaten in dienst, maar wel juristen die bij de kantonrechter procederen. Hier hebben wij ruimschootse ervaring mee. Is uw bedrijf gedagvaard voor de kantonrechter of wilt u een ander dagvaarden voor de kantonrechter, neemt u dan contact met ons op om te bespreken of en hoe wij u hierbij kunnen helpen. 

Kosten en voorwaarden
Als een jurist van Metaalunie Rechtsbijstand u in een procedure gaat bijstaan, spreken wij met u een uurtarief af en een maximumvergoeding. Een aantal kosten zijn in dit uurtarief niet inbegrepen, zoals btw, kosten die wij aan derden moeten betalen en 5% kantooropslag. U betaalt verder een voorschot aan ons. Voor een comparitie, een zitting bij de rechter, brengen wij bij u een aanvullend bedrag in rekening. Voor meer informatie over de kosten kunt u contact opnemen met ons via mr@metaalunie.nl.

Voordat een jurist van Metaalunie Rechtsbijstand een zaak aanneemt, beoordeelt hij of zij de haalbaarheid van de kwestie. Is de kans op succes klein, dan zullen wij de zaak niet in behandeling nemen. 

Tot slot nemen wij geen zaken in behandeling tussen leden van Metaalunie onderling. In dat geval verwijzen wij u door naar een advocaat uit ons netwerk. 

Andere diensten
Voor de andere diensten van Metaalunie Rechtsbijstand verwijzen wij u graag naar het menu hier rechtsboven.  

Metaalunie Rechtsbijstand

Contact

Elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze specialisten.