Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Word lid van
Koninklijke Metaalunie!

Koninklijke Metaalunie is dé ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal.


De ruim 15.000 leden realiseren een gezamenlijke omzet van 35 miljard en er werken in totaal 180.000 mensen. Vanuit het hoofdkantoor in Nieuwegein en bij u in de regio helpen zo’n 150 Metaaluniemedewerkers vakkundig de leden met werkelijk alles wat maar met ondernemen in het MKB-metaal te maken heeft. Alles om u, als mkb-ondernemer, te ondersteunen en ontzorgen.

Onze dienstverlening is collectief gericht, zoals de Metaalunievoorwaarden die veel Metaalunieleden hanteren of de cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf. Maar ook individueel, gericht op de specifieke uitdagingen en vragen van uw mkb-bedrijf. Zoals juridisch advies bij een conflict met uw medewerker of een geschil met een klant. Maar ook voor praktische vragen kunt u terecht bij onze verschillende Ledenserviceteams of via de kennisbank op de website. Heeft u behoefte aan een één-op-één gesprek, dan komt een buitendienstledenadviseur graag langs.

Metaalunie is een vereniging
Dat betekent dat Metaalunieleden grote invloed hebben op bestuurlijke zaken, op landelijk- en districtsniveau. Niet alleen praten ze mee over het reilen en zeilen van de vereniging, maar ook over de voor ondernemers belangrijke thema’s als onderwijs, export, arbeidsmarkt, regeldruk, etc. Op deze manier houden wij direct feeling met de behoeften van onze achterban en heeft elk lid een stem, wordt gehoord en doet er toe.

U krijgt veel terug voor uw contributie. > Lees hieronder enkele van de vele voordelen van een Metaalunielidmaatschap.


> Word lid of vraag informatie aan.De voordelen van een lidmaatschap
 

 • Metaalunievoorwaarden
  Heldere regels die Metaalunieleden helpen bij conflicten met klanten over levertijden, prijswijzigingen, overmacht e.d.

 • Ledenservice
  Via e-mail en/of telefoon staan verschillende teams van deskundige Metaaluniemedewerkers klaar om antwoorden te geven op al uw vragen die direct betrekking hebben op de dagelijkse praktijk van uw bedrijf. De teams Bedrijfsjuridisch, Sociaaljuridisch, Ondernemen, Economie & Fiscaliteit en Functie-indeling en belonen helpen u snel en vakkundig op weg.

 • Metaalunie.nl
  Metaalunieleden hebben exclusieve toegang tot de Metaalunie Kennisbank. Hier vinden ze praktische informatie over uiteenlopende zaken als nieuwe wet- en regelgeving, cao-regels, arbeidsovereenkomsten, Metaalunievoorwaarden, Arbocatalogus, etc. die ze direct gebruiken in hun dagelijkse werk.

 • Kennis en -netwerkbijeenkomsten
  Metaalunie organiseert veel bijeenkomsten die informatief, inspirerend of gewoon ontspannend zijn. Naast dat er veel kennis wordt opgedaan, is het ook een goede mogelijkheid te sparren met collega-ondernemers.

 • Teqnow
  Teqnow informeert over de mogelijkheden en de toepassing van innovatieve toptechnologieën in vooral het industriële mkb. Teqnow adviseert over de technologie-toepassingen binnen uw eigen bedrijf en helpt u bij het vinden van de juiste partners.

 • Publicaties
  De maandbladen Metaal + Techniek en het Bulletin worden gratis toegestuurd. Daarnaast ontvangt u wekelijks onze digitale nieuwsbrief.

 • Mevas
  Verzekeringen afgestemd op MKB-metaal.

 • Gratis digitale risico-inventarisatie en -evaluatie tool
  Met deze tool kunt u eenvoudig voldoen aan wetgeving en u krijgt een beter inzicht geeft in hoe om te gaan met arbeidsrisico's.

 • Ledenvoordelen
  Metaaluniepartners leveren diensten en producten tegen scherpe tarieven en aantrekkelijke voorwaarden, zoals: huur en reiniging van bedrijfskleding, expresdiensten en pakketverzending, tankvoordeel en kantoorartikelen.

 • Brancheverenigingen
  Specifieke branchegroepen, voor extra kennis en waardevolle contacten.

 • Metaalunie Academie
  Via Metaalunie Academie kunt u uzelf en uw collega's bij laten scholen. Vaak kan dit met subsidie van OOM.

 

Startersnotitie

In deze notitie vindt je een schat aan informatie over waar je allemaal aan moet denken wanneer je een bedrijf begint.

Statuten

In de statuten staan de interne afspraken die gelden binnen de vereniging