Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Waarschuwingen

Wij waarschuwen u regelmatig voor malafide praktijken. Zo ook voor ernstige kwetsbaarheden in veelgebruikte bedrijfssoftware of ICT-systemen. Deze laatste zijn afkomstig van het Digital Trust Center van het ministerie van Economische Zaken.  

Onderaan deze pagina ziet u onze actuele waarschuwingen.

Om wat voor malafide praktijken gaat het?

Ondernemers ontvangen regelmatig facturen en gaan er van uit dat het om een echte rekening gaat. Op deze zogenaamde “spookfacturen” staan vaak herkenbare namen of woorden zoals 'verplicht', 'handelsregister', 'bedrijvenregister', 'advertentie', 'telefoongids' of 'heffing'. Wie ook de kleine lettertjes leest, ziet alleen dat de 'factuur' eigenlijk een aanbieding of een contract is.  

Maak melding van malafide praktijken

Heeft u te maken met fraude of vertrouwt u het niet? Dan kunt u met ons contact opnemen via bj@metaalunie.nl of 030-605 33 44 en vragen naar Bedrijfsjuridisch advies. Als het inderdaad om fraude gaat, dan kunnen wij ook andere leden hiervoor waarschuwen. 

Verder kunt u melding maken bij www.fraudehelpdesk.nl. Dit is het landelijk meldpunt op het gebied van bestrijding en aanpak van fraude. Fraudehelpdesk registreert fraudemeldingen en waarschuwt vervolgens op haar site en op sociale media. Verder rapporteert zij aan het ministerie van Justitie en Veiligheid, om daar het inzicht in fraude in Nederland te vergroten.

Meer informatie over Fraudehelpdesk?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.fraudehelpdesk.nl of neem telefonisch contact met hen op.