Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

AVG-checks

Om u te helpen te voldoen aan de AVG (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”), heeft Metaalunie een aantal hulpmiddelen ontwikkeld, waaronder digitale checklists. Wilt u eerst nog wat meer algemene informatie lezen over de nieuwe privacyverordening dan verwijzen wij u graag naar de startpagina.

Er zijn drie checklists beschikbaar. Iedere checklist is gekoppeld aan een ander administratief proces binnen het gemiddelde mkb-bedrijf. Voordat u een checklist doorloopt, zult u dan ook eerst het profiel moeten lezen dat Metaalunie van de gemiddelde mkb’er heeft opgesteld. Deze gemiddelde mkb’er wordt voor het gemak aangeduid als ‘metaalbedrijf Jansen’.

In de checklists staat wat u moet doen. Onderaan iedere stap uit een checklist vindt u een knop waarmee u de toelichting op of een tekstvoorbeeld bij het desbetreffende actiepunt kunt uitklappen. Soms zult u de toelichting moeten lezen om het punt te kunnen uitvoeren.


Wij wensen u veel succes bij het AVG-proof maken van uw onderneming!


Om uw bedrijf aan de AVG te laten voldoen, moet u de volgende stappen doorlopen:

STAP 1: Lees het profiel van metaalbedrijf Jansen dat betrekking heeft op het administratieve onderdeel waar u mee aan de slag wilt. Metaalbedrijf Jansen is een gemiddeld mkb-bedrijf. Voldoet u niet aan het opgestelde profiel, neemt u dan contact met ons op om te bespreken op welk punt of op welke punten u afwijkt en wat dat voor gevolgen heeft voor uw verplichtingen.

STAP 2: Doe de check die hoort bij dat administratieve onderdeel.

Hieronder kunt u meteen met de digitale checklists aan de slag.
(let op: u dient ingelogd te zijn om de checks te kunnen doen.)

AVG-check

Doe de AVG-check van Metaalunie.
Dan weet je het zeker!