Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Ondernemer Arjan Klomp over het ondernemersklimaat

Blijf investeren in een gunstig ondernemersklimaat


Mkb-ondernemers zorgen voor welvaart en vooruitgang. Ze dragen bij aan oplossingen van (grote) maatschappelijke vraagstukken. Nederland heeft ze dus hard nodig. Er zijn in Nederland ruim 1,5 miljoen – voor circa 99% mkb - ondernemers die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart met hun innovatieve ideeën en pioniersgeest. Het is daarom belangrijk dat Nederland een optimaal ondernemersklimaat heeft. Ondernemers moeten worden gesteund en gefaciliteerd en ondernemerschap moet worden gestimuleerd.


Wat wij vragen van de politiek:

  • Stop met het continu draaien aan de ‘fiscale knoppen’ voor het bedrijfsleven. Een voorspelbaar en gezond fiscaal beleid voor ondernemers is essentieel voor de welvaart, innovatiekracht en vooruitgang van MKB-(maak)bedrijven.
  • Koester familiebedrijven in Nederland en behoud de huidige Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). De MKB-maakindustrie bestaat voor het grootste gedeelte uit familiebedrijven. Behoud en continuïteit van deze MKB-bedrijven is voor de lokale leefomgeving en economie van groot belang.
  • Eindelijk nu eens daad bij woord: ontwikkel beleid dat meetbaar zorgt voor vermindering van de regeldruk voor het MKB.

     

Menu

Zes oplossingen voor een gunstiger ondernemersklimaat

Mkb-Ondernemers zijn met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Zij creëren immers groei, banen en welvaart met hun innovatieve ideeën en pioniersgeest. Het is daarom belangrijk dat Nederland een optimaal ondernemersklimaat heeft.