Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Whk-beschikking 2023; controleer deze goed

Sociale verzekeringen

Voorkom dat u in 2023 te veel gedifferentieerde premie Whk betaalt. Bent u geen eigenrisicodrager voor de Ziektewet (ZW) en/of de WGA? Dan ontvangt u als werkgever medio november/december van de Belastingdienst een beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). 

Deze Whk-beschikking heeft betrekking op de uitkeringen van (ex-)medewerkers die ziek uit dienst zijn gegaan en/of in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) terecht zijn gekomen. Deze uitkeringen worden aan de werkgever toegerekend. 

In de praktijk blijkt dat er nog wel eens fouten zitten in de Whk-beschikking. Voorkom dat u in 2023 te veel gedifferentieerde premie Whk betaalt door deze beschikking goed te controleren. Op de beschikking Whk 2023 staan de twee onderdelen van de Whk-premie: de WGA en de ZW-flex. U vindt er ook het totale bedrag aan ZW- en WGA-uitkeringen dat aan (oud)-werknemers in 2021 is uitbetaald. Om dit bedrag te kunnen controleren, kunt u bij UWV opvragen om welke werknemers het precies gaat. 

Let op! U heeft officieel tot 6 weken na dagtekening van uw beschikking premie Whk de tijd om bezwaar te maken. Neem daarom tijdig contact met ons op! 


Meer informatie Sociaaljuridisch advies, sj@metaalunie.nl of 030-605.33.44

Ook interessant