Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Reparatie WW (PAWW)

Sociale verzekeringen

De overheid heeft in 2016 aanpassingen doorgevoerd in de opbouw en duur van de WW- en WGA-uitkeringen. De periode waarin een werknemer recht heeft op deze uitkeringen is daardoor korter geworden. Een werknemer die langer dan 10 jaar werkt bouwt nog maar een halve maand WW of WGA op per gewerkt jaar. Eerder was dat 1 maand. Ook de maximale duur van de uitkeringen is verkort van 38 naar 24 maanden. De CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en de CAO in de Metalektro repareren de kortere WW en WGA.

CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf
De werkgever is verbonden aan de CAO Private Aanvulling WW en WGA Metaal en Techniek (WWM). Samen met uw medewerkers neemt u met ingang van 1 juli 2019 deel aan deze aanvullende cao. De CAO WWM voorziet in een aanvullende uitkering die ingaat na afloop van de wettelijke WW- of loongerelateerde uitkering (WGA).

De werknemers betalen de premie hiervoor. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de inhouding en afdracht van de werknemersbijdrage aan Stichting WWM (SWWM). De Stichting beheert de premiebijdragen. De uitkeringenadministratie wordt verzorgd door een gespecialiseerde uitvoerder.

De bijdrage voor de regeling houdt u vanaf 1 juli 2019 in bij de werknemers. Voor de periode 1 juli 2022 tot en met 31 december 2024 is de premie op 0% vastgesteld.

Kijk voor meer informatie over de regeling, de premie en incasso op de website van SWWM. U vindt daar ook veel gestelde vragen en antwoorden.

CAO voor het Metalektro
De premie komt geheel voor rekening van de werknemer.

Voor meer informatie verwijzen wij naar: www.spaww.nl.

 

Ook interessant