Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Helpdesks bij internationaal ondernemen

Internationaal zakendoen
Helpdesks bij internationaal ondernemen

In het kort

 • Metaalunie heeft afspraken gemaakt met organisaties om leden extra te ondersteunen bij het internationaal zakendoen.
 • Deze helpdesks zijn gespecialiseerd zijn in een markt en/of thema.
 • De helpdesks helpen u met uiteenlopende vragen afhankelijk van hun specialisme. Er zijn helpdesks voor vragen over export- en douanezaken, zakendoen met Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk, of specifiek vragen over het tijdelijk uitvoeren van werk in Duitsland.

Hoe komt u in contact met deze Metaalunie helpdesks?
Door eerst contact op te nemen met de Metaalunie. Mogelijk kunnen wij uw vraag al (deels) beantwoorden. Als wij niet het (gehele) antwoord weten dan zorgen wij voor introductie bij de betreffende helpdesk.

Voordelen Metaalunieleden

 • Eerstelijns advies - kosteloos
  Leden van Metaalunie kunnen via Metaalunie contact opnemen om zich kosteloos te laten adviseren over zakendoen in het betreffende land en/of thema. Het betreft eerstelijns advies dat Metaalunie voor u betaalt en als extra service van ledenadvies. 
 • Begeleiding en overige diensten - korting
  Heeft u een complex vraagstuk welke meer dan een halfuur in beslag neemt, dan kunt u ook een betaald advies of begeleiding traject aangaan. Hiervoor wordt eerst een offerte opgesteld.
   

Helpdesks in het buitenland

 • Helpdesk bij werken in Duitsland
  Deze helpdesk behandelt specifiek vragen over de regelgeving bij het uitvoeren van tijdelijk werk in Duitsland, wat valt onder de internationale detacheringsrichtlijn van de EU ). Als u in Duitsland werkzaamheden gaat uitvoeren dan dient u een aantal zaken voor aanvang geregeld te zijn. Deze partij kan u voorlichten, adviseren en begeleiden. Eerstelijns advies valt onder de helpdesk.
 • Helpdesk Internationale handel en logistiek
  Deze helpdesk kanextra ondersteunen met vragen bij het afhandelen van export- of importorders. Het gaat dan om vragen over import- en exportdocumenten, douanezaken, in- of uitvoeraangifte, levercondities/incoterms, etc.
 • Helpdesk Verenigd Koninkrijk
  Deze partij adviseert leden van Metaalunie bij zakendoen in het Verenigd Koninkrijk en allerlei mogelijke vragen bij het opbouwen en uitbreiden van handelsrelaties in en met dit land.
 • Helpdesk Frankrijk / Advocatenkantoor
  Deze partij met kennis van het Franse recht en de Franse (zaken)cultuur, kan u bijstaan in allerlei in internationale handelszaken, en kan u adviseren bij het zakendoen met Frankrijk, agentuur en distributie overeenkomsten, internationaal ondernemingsrecht, intellectueel eigendom, en meer.
 • Internationaal netwerk
  Naast deze helpdesks hebben wij een groot internationaal netwerk van diverse partijen waar wij u graag mee op weg helpen.


Werkwijze
U kunt contact opnemen met Metaalunie, adviseur internationaal ondernemen, mw. Voorhuis, voorhuis@metaalunie.nl (T: 030 - 605 33 44) of met het team Ondernemen, Economie en Fiscaliteit oef@metaalunie.nl.
 

Ook interessant