Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Export Dashboard: een strategiegesprek over export

Internationaal zakendoen
Export Dashboard: een strategiegesprek over export

In het kort

  • Een strategiegesprek over export a.d.h.v. vijf bouwstenen aangeboden door Metaalunie
  • Een gedegen basis om direct succesvol in het buitenland aan de slag te gaan
  • Ondersteuning bij vervolgstappen is mogelijk

U wilt meer gaan exporteren, maar u vraagt zich af of uw organisatie voldoende klaar is voor export of waarom het nog niet lukt om meer exportomzet te genereren. Als Koninklijke Metaalunie ondersteunen we onze leden graag bij dit soort vragen, of u nu exporteert, omdat u uw risico’s wilt spreiden, bedrijfsgroei wilt realiseren of uw continuïteit op langere termijn wilt veiligstellen. Met trots introduceren we het Export Dashboard Gesprek; een strategiegesprek over export.

Het Export Dashboard is in samenwerking met PKM speciaal ontwikkeld voor de leden van Metaalunie. Het is een hulpmiddel voor ieder bedrijf dat de exportomzet naar een hoger niveau wil tillen.

Wat houdt het in?
Aan de hand van een vragenlijst bespreken we met u de vijf bouwstenen van export. Alle facetten van uw exportactiviteiten komen aan bod. Een gesprek duurt 1,5 uur en vindt online plaats. Ter voorbereiding ontvangen we graag enige informatie over uw bedrijf en uw huidige exportactiviteiten.

Na afloop van het gesprek verwerken we uw antwoorden in een rapport. U krijgt hiermee inzicht in waar u nu staat met export en wat uw belangrijkste aandachtspunten zijn voor verdere groei. Tevens geven we u tips hoe u uw internationale ambities kunt realiseren. U kunt hiermee zelf direct aan de slag, maar u kunt ook uitvoeringspartner PKM en Koninklijke Metaalunie Internationaal Ondernemen inschakelen voor een vervolgtraject.

Wat levert het op? Uw voordeel: een goede basis
Na het gesprek en de bijbehorende rapportage heeft u een goed beeld over de stand van export in uw organisatie. U hebt zo een gedegen basis om direct succesvol in het buitenland aan de slag te gaan. Ook is het een referentiepunt om vervolgstappen op hun effectiviteit te kunnen beoordelen. Daarnaast biedt de rapportage handvatten om meer structuur in uw aanpak te krijgen.

Ondersteuning bij vervolgstappen
Waar gewenst helpen de adviseurs u graag bij het vervolgtraject. Afhankelijk van uw aandachtspunten kunnen zij u helpen met het opstellen van een exportplan en de integratie in het bestaande businessplan, marktonderzoek of het opzetten van een goede marktintroductie. Ook kunnen zij u ondersteunen bij projectmanagement voor het inrichten van exportprocessen, vernieuwing van de website of het trainen van uw verkoopteam. Hiervoor maken zij op uw verzoek een offerte. De kosten van deze diensten zijn voor eigen rekening.

Uw investering
Het Export Dashboard Gesprek kost voor Metaalunieleden € 400,-- excl. BTW, máár heeft een werkelijke waarde van € 600,-. Koninklijke Metaalunie draagt een derde bij van het bedrag, omdat zij leden graag stimuleert bij hun internationale ambities. 

Deelname
U kunt zich aanmelden via Metaalunie, bij het Team Internationaal Ondernemen, via internationaal@metaalunie.nl, of via T: 030-6053344.

Uw adviseurs
De Export Dashboard Gesprekken worden gevoerd door de PKM adviseurs export en internationalisering
Aukje Gommers-van den Beuken en Linda van den Broek.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt contact opnemen met het Team Internationaal Ondernemen van de Metaalunie. U kunt contact opnemen met Birgit Voorhuis of Ivonne Dentjens via internationaal@metaalunie.nl.Korte Bio Linda van den Broek
Linda is een Qualified Export Manager® en bedrijfseconoom. Al meer dan 25 jaar werkt zij met exporterende bedrijven, zowel uitvoerend als strategisch. Gedurende 8 jaar heeft Linda in het buitenland gewoond (VS, Maleisië en Hong Kong). Daar heeft zij meer oog gekregen voor de invloed van culturele verschillen bij het zakendoen. Sinds 2008 begeleidt Linda maak-bedrijven uit de metaalsector bij hun internationalisering.
Haar werkwijze kenmerkt zich door de combinatie van analytische vaardigheden, een gestructureerde aanpak, betrokkenheid en een zeer pragmatische manier van denken.


Korte Bio
Aukje Gommers - van den Beuken
Aukje is bedrijfskundig adviseur op het gebied van strategie, verkoop en marketing voor metaal- en technische bedrijven. Ze werkt al bijna 20 jaar binnen de technische branche en heeft ervaring met uiteenlopende (internationale) projecten, van strategiebepaling, businessplannen, exportplannen, internationaal marktonderzoek en business development tot aan het trainen en coachen van technisch commerciële medewerkers.
Aukje is resultaatgericht, ondernemend, enthousiast, een goede luisteraar en houdt bovendien van een uitdaging. Graag werkt ze samen met ondernemers in een technische en of productieomgeving die aansluiting willen blijven behouden in een veranderende internationale markt en adequaat in willen spelen op Industry 4.0.