Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

E-commerce: juridische aspecten

Zakendoen via een webwinkel

In het kort

Internet maakt deel uit van de praktijk van iedere dag en dat geldt ook voor handel via internet, ook wel ‘e-commerce’ genoemd. De handel via internet wordt voor ondernemers elk jaar belangrijker, omdat klanten steeds meer online bestellen. Bij e-commerce kan het te bestellen product niet vooraf worden bestudeerd. Dat brengt onzekerheden met zich mee. Daarom heeft de wetgever regels gemaakt met betrekking tot e-commerce. Hoe dit precies werkt leest u in deze notitie.

In deze notitie ligt de nadruk op verkoop van producten in een webshop. Allereerst gaan we in op een aantal aandachtspunten bij het opzetten van een webshop, zoals registratie van de domeinnaam en het inschakelen van een websitebouwer. Vervolgens gaan we het onder meer hebben over wat klanten mogen verwachten van online aangeboden producten, hoe u prijzen moet vermelden, hoe u het bestelproces in uw webshop moet inrichten en welke informatie u de klant op welk moment moet verstrekken. Uiteraard staan we uitgebreid stil bij het herroepingsrecht dat consumenten hebben. Ook gaan we in op de regels over het gebruik van cookies, de regels voor het publiceren van reviews en hoe om te gaan met de privacy van uw klanten.

In deze notitie wordt geen aandacht besteedt aan verkoopplatformen (zoals bijv. Marktplaats). Dit zijn websites waarbij (ook) andere partijen hun producten of diensten aanbieden.

Ook interessant