Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Databases om zakenpartners te vinden en markten te verkennen

Starten met export

In het kort

  • Databases zijn handige tools om marktinformatie te vinden en inzicht in de markt te geven
  • Op laagdrempelige wijze bieden databases snel inzicht in de concurrentie of in potentiële klanten

Er zijn verschillende manieren om zakenpartners te vinden. Een laagdrempelige manier om zakenpartners te vinden en de markt te verkennen zijn databases, beschikbaar via internet. U kunt via databases bijvoorbeeld handelscijfers vinden of onderzoeksrapporten, maar ook een overzicht van bedrijven die potentiële klant kopers van u zouden kunnen zijn in Noordrijn-Westfalen in Duitsland. Hieronder een aantal voorbeelden van handige databases.


Databanken voor marktoriëntatie en zakenpartners vinden

  • Europages – vindt, kies & contact bedrijven, zie wie uw concurrentie is, etc. Gratis dienst.
  • Kompass - Geeft toegang tot een online B2B database van bedrijven en handelsagenten wereldwijd, die interesse hebben in internationaal zakendoen. Zoeken naar leveranciers, per lijst betalen of abonnement.
  • Europe Enterprise Network (EEN) is 's werelds grootste ondersteuningsnetwerk voor het MKB met internationale ambities. Dit is eigenlijk meer dan een database, het is een netwerk. Maar op de website kunt u middels een database zoeken naar samenwerkingspartners, kopers, investeerders, R&D projecten, innovatieve producten, etc. Er zijn contacten in elk land. Een heel interessante database om te bekijken in uw oriëntatie op nieuwe markten, afzetmogelijkheden of buitenlandse partners. Ook kunt u via het EEN advies en ondersteuning krijgen van één van de specialisten / contactpunten in Nederland om uw bedrijf internationaal te helpen groeien.


Databanken handel en marktoriëntatie

  • Access2Markets - informatie over regels, invoertarieven en eisen bij export naar landen buiten de EU. Gratis database van de Europese Commissie. Aan de hand van de goederencode vindt u de vereisten. (Lees meer over de database van Access2Markets.)
  • TradeMap - International Trade Centre Databank – Handelscijfers, zakenpartners, investeringsmogelijkheden.
  • CBS - statistieken en onderzoeksrapporten
  • EIU - Economist Intelligence Unit, o.a. markt analyse rapporten, sectoranalyses. (Betaalde dienst.)


Meer informatie
Team internationaal ondernemen, t: 030 - 605 33 44, internationaal@metaalunie.nl 

Ook interessant