Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging (wegens pensionering of overlijden werkgever)

Beëindiging arbeidsovereenkomst

In het kort

  • Een bedrijf tot 25 werknemers dat stopt doordat de werkgever met pensioen gaat of overlijdt, kan sinds 1 januari 2021 via het UWV compensatie krijgen voor betaalde ontslagvergoedingen.
  • Het kabinet wil zo voorkomen dat kleine werkgevers of hun partners in deze situatie hun privévermogen moeten aanspreken terwijl dit niet gewenst is.

De voorwaarden voor compensatie van de betaalde transitievergoedingen bij pensionering of overlijden van de werkgever zijn:

  • Het bedrijf had gemiddeld niet meer dan 24 werknemers in dienst in het jaar vóór de ontslagvergunning;
  • Voor in ieder geval 1 werknemer heeft het UWV toestemming gegeven om de arbeidsovereenkomst op te zeggen door (voorgenomen) bedrijfsbeëindiging;
  • De arbeidsovereenkomst is beëindigd, omdat de arbeidsplaats is verdwenen door het beëindigen van de onderneming door pensioen, ziekte of overlijden van de werkgever;
  • het bedrijf heeft de bruto transitievergoedingen betaald op of na 1 januari 2021;
  • De transitievergoeding is betaald binnen 9 maanden na de datum van de ontslagvergunning of de datum waarop de kantonrechter de arbeidsovereenkomst heeft ontbonden.

De compensatie kunt u aanvragen binnen 12 maanden na de datum waarop u voor uw eerste werknemer toestemming heeft gevraagd om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Deze datum vindt u op de ontslagvergunning van UWV of op de beslissing van de kantonrechter.

Voor het aanvragen van compensatie van de transitievergoeding vult u online een formulier in. Het formulier voor aanvragen van bedrijven die stoppen door het pensioen of het overlijden van de werkgever staat in het werkgeversportaal op uwv.nl. Voor meer informatie: https://www.uwv.nl/werkgevers/werkgever-en-ontslag/compensatie-transitievergoeding/bedrijfsbeeindiging/voor-mijn-aanvraag/index.aspx

 

Compensatie transitievergoeding bij ziekte kleine werkgever

Bedrijven met minder dan 25 werknemers die moeten sluiten doordat de werkgever ziek is, kunnen nog geen compensatie krijgen voor ontslagvergoedingen. De Rijksoverheid werkt hier nog aan. Het is nog onbekend wanneer deze regeling wel van start gaat.


Meer informatie Sociaaljuridisch advies, 030-6053344 of sj@metaalunie.nl

Ook interessant