Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Zeven oplossingen voor uw eigen tekort aan vakmensen

Tools voor techniekpromotie

Voor de Tweede Kamerverkiezingen heeft Metaalunie zeven politieke oplossingen voor het tekort aan vakmensen voorgesteld. Niet alleen de politiek, maar ook uw bedrijf heeft te maken met technologische ontwikkelingen, vergrijzing en verduurzaming. Daarom heeft Metaalunie nu ook zeven oplossingen voor uw eigen tekort aan vakmensen. Hiermee kunt u vandaag al aan de slag voor de versterking van uw belangrijkste kapitaal: de medewerkers.

Heeft u nu al een tekort aan technische vakmensen? Dat maakt de dagelijkse gang van zaken een stuk lastiger. Technische vakmensen zijn hard nodig, maar niet zomaar beschikbaar. Het is daarom nodig dat ook u aandacht besteedt aan toekomstige instroom, aan anders naar werving kijken en vooral het behoud en de ontwikkeling van uw huidige medewerkers. 

Metaalunie biedt u een greep uit concrete oplossingen:

  1. Leid uw eigen medewerkers kansrijk op met oZone
  2. Ga aan de slag met tools voor toekomstgericht personeelsbeleid
  3. Volg de cursus Employer Branding bij Metaalunie Academie
  4. Enthousiasmeer ook meisjes en vrouwen
  5. Benut de Jobstart regeling van OOM bij een zij-instromer
  6. Gebruik het promotiebudget van OOM
  7. Bied leerplekken aan jongeren aan


De eerste oplossing brengen we hier alvast onder de aandacht en is gericht op ‘blijvende inzetbaarheid van uw personeel’. Laat uw personeel meegroeien met de ontwikkelingen in uw bedrijf, onder andere via scholing. Behouden is het nieuwe werven, zegt men niet voor niets.

Oplossing 1. Leid uw eigen medewerkers kansrijk op met oZone

Op oZone (Homepage - Ozone) is veel aanbod te vinden. Het is een leeromgeving van en voor technische bedrijven. Op het platform vindt u basisleerstof die direct inzetbaar is voor het opleiden van (nieuwe) medewerkers. U maakt in oZone ook gemakkelijk uw eigen leermodules. Door het maken van leerpaden, stemt u de leerstof af op de functies binnen uw bedrijf. oZone is kosteloos voor aangesloten bedrijven van A+O Metalektro en OOM. Enkele voorbeelden van leerpaden zijn: 1) begeleiden van leerlingen / nieuwe medewerkers en 2) bedrijfsontwikkelplan.


Voor vragen en andere informatie hieromtrent kunt u contact opnemen met Marianne van Loenhout, programmamanager Onderwijs & Arbeidsmarkt, via loenhout@metaalunie.nl.

Gerelateerd