Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Webwinkelvoorwaarden

Waar zijn ze voor bedoeld? 
Metaalunie heeft webwinkelvoorwaarden opgesteld die u kunt gebruiken bij leveringen aan consumenten via een webwinkel. 

Veel van de bepalingen die in de webwinkelvoorwaarden staan, komen letterlijk uit de wet. De wettelijke regels zijn in dit geval voor het grootste deel dwingend, u mag daar vaak niet van afwijken in het nadeel van de consument. Het is dus af te raden de voorwaarden zelf aan te passen. Vraagt u hiervoor eerst advies bij één van onze bedrijfsjuridisch adviseurs.

Voor webwinkeliers die aan consumenten leveren, gelden strenge regels. Zo moet u de consument tijdig in het bestelproces over een groot aantal onderwerpen informeren, zoals over zijn herroepingsrecht. U kunt niet volstaan met gebruik van een set algemene voorwaarden waarin deze informatie is opgenomen. Door deze webwinkelvoorwaarden te gebruiken, voldoet u dus niet automatisch aan alle wetten en regels die op webwinkels van toepassing zijn.

Wilt u nagaan of uw webwinkel voldoet aan de wet, doorloop dan onze online zelfhulptool, de Webwinkelcheck. Ook kunt u de notitie e-commerce lezen voor meer informatie over de regels die gelden.

Niet gebruiken bij…
U kunt de Webwinkelvoorwaarden beter niet gebruiken als u producten via een webwinkel aan zakelijke klanten verkoopt. Gebruik dan de Algemene Voorwaarden voor de Vervaardiging en Levering van Metaalproducten (AVVLM). Ook als u diensten via een webwinkel verkoopt, zijn de Webwinkelvoorwaarden niet geschikt. 

Beschikbare talen
In het Nederlands en het Engels.

Laatste versie: 2022
 


Downloads