Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Orgalim voorwaarden

Orgalim is een overkoepelende ondernemersorganisatie, gevestigd in Brussel. Zij geeft algemene voorwaarden (General Conditions) en modelcontracten (Model Forms) uit, die veel gebruikt worden in Europa. Als lid van Koninklijke Metaalunie kunt u met korting gebruik maken van Orgalim’s General Conditions en Model Forms.

De S2022 en de SI 14 zijn de meest bekende General Conditions uitgegeven door Orgalim. Het zijn algemene leveringsvoorwaarden, vergelijkbaar met de Metaalunievoorwaarden.

Lees hier de belangrijkste verschillen tussen de Orgalim S2022/ SI 14 en de Metaalunievoorwaarden (2019).

Er zijn ook nog andere Orgalim voorwaarden sets. Hieronder het volledige overzicht van alle Orgalim General Conditions (april 2023).
 

 • S 2022 General conditions for the supply of mechanical, electrical and associated electronic products. Bestemd voor levering (zonder montage) van mechanische, elektrische en elektronische producten.
  De voorwaarden zijn beschikbaar in de Nederlandse, Engelse, Duitse, Franse, Deense, Spaanse, Portugese Italiaanse, Zweedse, Chinese, Poolse, Litouwse, en Russische taal.
   
 • S 2022 S Supplementary conditions for the supervision of installation of mechanical, electrical and electronic products.
  De voorwaarden zijn beschikbaar in de Engelse, Franse, Duitse, Spaanse, Zweedse en Russische taal.
   
 • SW 14 General conditions for computer software.
  De voorwaarden zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Zweeds en Russisch.
   
 • SI 14 General Conditions for the Supply and Installation of Mechanical, Electrical and Electronic Products.
  Deze voorwaarden zijn bestemd voor levering van producten, inclusief montage. Beschikbaar in de Nederlandse, Engelse, Duitse, Franse, Spaanse, Deense, Zweedse en Russische taal.

   
 • SC 06/SC 96 General conditions for the supply of specially designed manufactured components.
  De voorwaarden zijn bestemd voor een eenmalige levering van speciaal voor een bepaalde toepassing ontwikkelde onderdelen. Beschikbaar in de Engelse (S 06), Duitse en Franse (SC 96) taal.
   
 • M 17 General conditions for maintenance.
  De voorwaarden zijn bestemd voor het sluiten van onderhoudsovereenkomsten. Vooralsnog alleen beschikbaar in de Engelse en Duitse taal.
   
 • SP 99 General conditions for series processing, SP 99.
  Deze voorwaarden zijn bestemd voor de productie en levering van grotere aantallen. Beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Spaans.
   
 • R 17 General conditions for the repair of mechanical, electrical and electronic equipment.
  De voorwaarden zijn bedoeld voor reparatieopdrachten. Vooralsnog alleen verkrijgbaar in het Engels en Duits.
   
 • STP 18 General conditions for the supply of standard products.
  Deze leveringsvoorwaarden zijn bedoeld voor de levering van standaard producten, vergelijkbaar met onze Metaalwarenvoorwaarden. Alleen verkrijgbaar in het Engels.
   
 • MI18 Supplementary conditions for minor installation work concerning mechanical, electrical and electronic products delivered under Orgalim S 2012.
  Dit zijn op de S2012 aanvullende voorwaarden m.b.t. installatie en zijn te verkrijgen in het Engels.


Hoe kom ik aan General Conditions?

Elektronische versies
Om bijvoorbeeld de S2022 te gebruiken als PDF bij uw offertes en contracten, heeft u een licentie nodig. Hiervoor dient u zich te wenden tot Orgalim zelf en een account aan te maken. Voor de licentiekosten, zie de prijslijst. Vergeet u niet aan te geven dat u lid bent van Koninklijke Metaalunie, vanwege uw korting?


Papieren versies
Omdat bedrijfscorrespondentie tegenwoordig alleen nog maar via de e-mail gaat, is er weinig vraag meer naar papieren versies van algemene voorwaarden. Deze zijn daarom slechts in beperkte oplage verkrijgbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat van Bedrijfsjuridisch Ledenadvies (bj@metaalunie.nl).   


Orgalim Model Forms

Dan zijn er als gezegd nog de modelcontracten: Orgalim Model Forms. Het volledige overzicht treft u hier aan. 


Hoe kom ik aan een Orgalim Model Form?

(Ook) deze verkrijgt u in elektronische vorm. U ontvangt daarvoor een downloadlink met een unieke code. Neemt u contact met op met Bedrijfsjuridisch Ledenadvies via bj@metaalunie.nl als u een bepaald modelcontract van Orgalim wilt bestellen.