Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Vanaf 1 april 2024 stopt de soepele opstelling van de fiscus bij schuldsanering

Belastingen divers
Vanaf 1 april 2024 stopt de soepele opstelling van de fiscus bij schuldsanering

In het kort

Metaalunie kan u advies geven bij een eventuele schuldsanering.

Heeft u nog coronabelastingschulden en of te veel ontvangen subsidie NOW of TVL die u niet (tijdig) terug kunt betalen? Bekijk dan, bij voorkeur samen met uw accountant of huisadviseur, of uw bedrijf nog levensvatbaar is. Een schuldsanering kan dan wellicht helpen om zonder failliet te gaan door te starten.

Tot 1 april 2024 hanteert de Belastingdienst hierbij nog een soepeler dan normaal incassobeleid (de Tijdelijke instructie schuldsaneringen van 17 augustus 2023). Dat houdt in dat een saneringsverzoek dat wordt ingediend tot en met 31 maart 2024 soepel(er) behandeld wordt en dat de Belastingdienst bij een schuldsanering akkoord gaat met ontvangst van hetzelfde percentage als concurrente schuldeisers.

Vanaf 1 april vervalt dit soepele beleid en zal de Belastingdienst weer de eis stellen dat zij het dubbele percentage ten opzichte van andere schuldeisers wil ontvangen om mee te werken aan een schuldsanering.

Neem voor meer informatie of advies contact op met een van de adviseurs van Team Ondernemen en Bedrijfsontwikkeling via 030 - 605 33 44 of oef@metaalunie.nl.

Ook interessant