Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Ultimate Benificial Owner (UBO)

Overig ondernemen & recht

In het kort

Veel bedrijven moeten hun UBO’s hebben ingeschreven in het UBO-register van de Kamer van Koophandel (KvK). Wat is een UBO precies en wat betekent dit voor uw bedrijf? U leest het in dit artikel.

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner. Dit zijn personen die (mee)bepalen welke beslissingen er binnen een bedrijf worden genomen, bijvoorbeeld omdat ze een groot deel van de aandelen bezitten. Door Europese regelgeving moet het eenvoudiger zijn om te achterhalen wie er aan de touwtjes trekt bij bedrijven die in Nederland zijn opgericht. Zo wordt geprobeerd criminaliteit te voorkomen, zoals witwassen en fraude. Daarom moeten alle UBO’s in een register worden opgenomen. De deadline hiervoor was 27 maart 2022. Heeft u niet voldaan aan deze verplichting, dan dreigt onder meer een boete die kan oplopen tot een bedrag van € 21.750,=.

In het UBO-register moeten UBO’s van onder andere NV’s en BV’s zijn ingeschreven. Eenmanszaken hebben geen registratieplicht.

De KvK heeft inmiddels, sinds het register ter beschikking kwam op 27 september 2020, een ruime ervaring met UBO-inschrijvingen, en is daarnaast bovendien uiteindelijk ook de organisatie die uw inschrijving moet beoordelen.

Heeft u de UBO’s van uw bedrijf nog niet ingeschreven? Doe dit dan alsnog zo snel mogelijk via www.kvk.nl/ubo.


Meer informatie?
Loopt u tegen problemen aan bij uw aangifte of heeft u vragen, dan adviseren wij u om telefonisch contact op te nemen met de KvK (KvK Ubo-lijn: 088 585 4585), of door de veelgestelde vragen te raadplegen op de site van de KvK.

Ook interessant