Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Agentuurovereenkomst

Agentuur en distributie

In het kort

Wat doet een agent precies en hoe kunt u de samenwerking in een contract juridisch goed regelen? Lees het in onze notitie.

Steeds vaker besteden bedrijven – volledig of voor een deel - de verkoop uit aan een ander. Vaak zijn het eigen medewerkers die zich met verkoop bezig houden. Maar als de mogelijkheden van de markt bij de verkoper niet voldoende bekend zijn, kan het een goed idee zijn een handelsagent aan te stellen.

In de notitie ‘De Agentuurovereenkomst’ vindt u informatie over het aanstellen van en samenwerken met een handelsagent. De notitie is geschreven voor degene die de agent aanstelt. We noemen dit de principaal. Daarnaast bevat de notitie ook veel informatie voor de agent.

Als lid kunt u bij Metaalunie een agentuurovereenkomst opvragen. Ook is via ons de Orgalim-modelovereenkomst voor de internationale agentuurovereenkomst verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een agentuurovereenkomst? Neemt u dan contact op met één van onze bedrijfsjuridisch adviseurs via: 030-6053344 of bj@metaalunie.nl 

Ook interessant