Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Vraag en aanbod


Metaalunie Bedrijfsoverdrachten bemiddelt regelmatig voor leden van Metaalunie die hun bedrijf ter overname willen aanbieden. Uiteraard betreft het hier vrijwel altijd industriële bedrijven in het MKB-metaal.

Profielen metaalbedrijven
Deze site bevat een actueel overzicht van bedrijfsprofielen van metaalbedrijven die ter overname worden aangeboden. Bij elk profiel kunt u hieronder klikken op het nummer dat verwijst naar het uitgebreide bedrijfsprofiel. Bekijk

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het aanbod?
Het kan zijn dat de bedrijven die op dit moment te koop worden aangeboden niet voldoen aan uw wensen. In dat geval kunt u zich aanmelden voor de toezending van informatie over bedrijven die nieuw in de verkoop komen. Zodra er bedrijven ter overname worden aangeboden die aansluiten bij uw selectiecriteria, wordt u hier direct over geïnformeerd. Om aan te geven aan welke globale kenmerken het door u gezochte bedrijf moet voldoen, kunt u het inschrijfformulier 'Te Koop Gevraagd' invullen.


Locatie:   Zuidelijk Limburg
Activiteiten:   Technische handelsonderneming gespecialiseerd in de levering van: • staal, rvs, non-ferro en kunststoffen in handelslengte of op maat; • technische- en laboratoriumgassen, LPG en propaan; • gereedschappen, lasapparatuur, compressoren aandrijftechniek enz.
Werkgebied:   Regionaal
Ondernemingsvorm:   Verkoop aandelen van de werkmaatschappij
Personeel:   Bij het bedrijf werken 10 tot 15 medewerkers.
Huisvesting:   Het bedrijf is gehuisvest in een bedrijfspand dat gehuurd wordt van de holding.
Omzet:   € 2.000.000,-
Rendement:   Het bedrijf is winstgevend.
Afnemers:   Afnemers zijn hoofdzakelijk actief in de industrie en dienstverlening.
Overige informatie:   In verband met de leeftijd van de DGA en het ontbreken van een interne opvolger, wordt dit bedrijf ter overname aangeboden. Verkoper geeft er de voorkeur aan tevens het bedrijfspand over te dragen.
     
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.


Locatie:Oost Nederland
Activiteiten:De onderneming is actief ind e productie en montage van aluminium onderdelen voor de bouwsector.
Ondernemingsvorm:  
Besloten vennootschap
Personeel:Bij het bedrijf werken 21 werknemers. 
Huisvesting:Het bedrijfspand wordt gehuurd van de huidige eigenaar.
Koop vastgoed is bespreekbaar.
Omzet:De jaaromzet bedroeg in 2022 ca. € 3.500.00,-
Rendement:De onderneming is zeer winstgevend.
Afnemers:Afnemers zijn hoofdzakelijk actief in de bouw en industrie. 
Overige informatie:De aandeelhouder zoekt bij voorkeur een strategische koper voor 100%. 
  
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.

Locatie: Noord West Nederland
Activiteiten: Alle voorkomende metaalbewerkingen, waaronder (buis)lasersnijden, kanten, lassen, fijnmechanische bewerkingen, nabewerkingen, assemblage en montage (zowel mechanisch als elektrotechnisch). Detail- c.q. productie-engineering wordt gedaan vanuit geavanceerde software.
Werkgebied: Voornamelijk nationaal
Rechtsvorm: De verkoper wenst het volledige bedrijf (100% aandelen) te verkopen. Vastgoed en machinepark is ondergebracht in de holding, hiervoor wordt huur in rekening gebracht. Overname van zowel vastgoed als machinepark (of één van beide) is bespreekbaar.
Personeel: 12 tot 14 fte.
Omzet: circa 2 miljoen euro
Rendement: Winstgevend
Afnemers: Het bedrijf is actief als toeleverancier van onderdelen, modules en samenstellingen, waarbij de voedingsmiddelenindustrie en agrarische sector de belangrijkste afzetmarkten vormen.
Overige informatie:

De ondernemer heeft deze machinefabriek opgericht in 1985. Men levert maatwerk, kleine en grotere series aan gerenommeerde opdrachtgevers in Nederland.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Er is een uitgebreide informatie memorandum beschikbaar.

Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.

   Locatie: Zuidoost Nederland
Activiteiten: Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium kozijnen.
Ondernemingsvorm:  
Besloten vennootschap
Personeel: Naast de twee eigenaren zijn er vier monteurs en een parttime financieel medewerker bij het bedrijf werkzaam.
Huisvesting: Het moderne bedrijfspand bestaat uit 900 m² bedrijfsruimte en 250 m² kantoor en is eigendom van de ondernemers. Zowel huur als koop van het bedrijfspand is mogelijk.
Omzet: De jaaromzet bedraagt ongeveer € 1 miljoen.
Rendement: Het bedrijf is winstgevend.
Afnemers: Het bedrijf levert zowel rechtstreeks aan particulieren als aan aannemers. Het werkgebied is Zuidoost Nederland.
Overige informatie: In verband met het ontbreken van een interne opvolger wordt het bedrijf ter overname aangeboden.
   
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.Activiteiten:

Voorraadhoudend en produceert met eigen gereedschappen. Geen reguliere staal of aluminium bewerkingen.Toepassingen als diffusors, oliemistscheiders, anodes en kathodes e.d. Doorgaans kleine series. Tevens een zeer sterk accent op ontwerp en dimensionering (engineering).
De onderneming is actief in de levering en bewerking van speciale metalen.

Locatie:

Centraal in Nederland
Ondernemingsvorm:  
Besloten vennootschap
Personeel:

Naast de eigenaar 1 vaste medewerker (ing) en 1 zzp’er.

Huisvesting:

300 m² bedrijfsruimte, 65m² kantoor, 40m² Kantine /vergader en extra zolder opslag.Gehuurd pand, mooi pand bouwjaar 2014.

Omzet:

Omzet € 500.000 tot € 600.000.

Rendement:

EBITDA 25-30%.

Afnemers:

Uitsluitend industriële afnemers, grotendeels export

Overige informatie:

Koper heeft naast eigen financiële middelen goede algemene technische en natuurkundige kennis van materialen en processen.

   
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.
Locatie:   West Nederland / Randstad
Activiteiten:   De onderneming is actief in de productie, installatie en onderhoud alsmede automatisering van hekwerken.
Ondernemingsvorm:   Besloten vennootschap
Personeel:   Bij het bedrijf werken 13 werknemers. 
Huisvesting:   Het bedrijfspand met buitenterrein wordt gehuurd van een externe verhuurder. De huur is per jaar opzegbaar.
Omzet:   De jaaromzet zal in 2022 ca. €1.750.00,- bedragen
Rendement:   De onderneming is winstgevend
Afnemers:   Afnemers zijn bedrijven (50%) particulieren (25%), aannemers en overheid.
Overige informatie:   De aandeelhouder zoekt bij voorkeur een strategische koper voor 100% van de aandelen van deze onderneming met een goede naamsbekendheid. 
     
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.


Locatie:Zuid-Nederland 
Activiteiten:Ontwerp, productie en plaatsing van maatwerk producten die hun toepassing vinden bij particuliere en bedrijfsmatig gebruikte gebouwen, veelal in het hogere segment. Goede reputatie en lange staat van dienst.
Ondernemingsvorm:  
Besloten vennootschap
Personeel:Het bedrijf wordt geleid door de dga. Zijn echtgenote vervult voor 0,4 fte de rol van officemanager. Daarnaast 8 medewerkers (7,3 fte), waaronder een tekenaar-werkvoorbereider en een commercieel-technisch medewerker. 
Huisvesting:Het bedrijf is gehuisvest in een pand van ca. 900 m²  waarvan ca. 60% bedrijfsruimte en magazijn, 25% showroom en ca. 15% kantoor. Pand wordt gehuurd van een derde, huur loopt tot eind 2025 (2022 ca. € 68 k per jaar). 
Het bedrijf beschikt over een compleet uitgeruste werkplaats. Het machinepark bestaat uit o.a. lasapparatuur, buigmachines, kantbanken, zaag- en boormachines. 
Omzet:De jaaromzet van het bedrijf bedroeg in 2022 ongeveer € 1.350k. In 2021 was dit € 1.290k. De omzet is door de jaren heen redelijk stabiel met gemiddeld een lichte groei. In 2023 is de orderintake iets lager dan in 2022. De omzet zal in 2023 uitkomen ergens tussen 2022 en 2021 in.
Rendement:De financiële resultaten zijn goed. De brutomarge ligt rond de 70%. De EBITDA bedraagt ca. € 170k in zowel 2022 als 2021. 
Afnemers:Afnemers zijn particulieren en aannemers in West, Midden en Zuid Nederland. Met veel klanten bestaat een langdurige relatie, mede door servicebezoeken en onderhoudsabonnementen. 
De 20 grootste afnemers zorgen voor ca 50% van de omzet, met orders van € 15k tot 60k. Verder veel kleinere facturen: 600-700 klanten per jaar. 
Overige informatie:

Geschikt voor strategische koper of MBI kandidaat met investeringscapaciteit of investeerder achter zich. Het bedrijf wordt aangeboden wegens vorderende leeftijd dga en ontbreken interne opvolging. 

Transactie:

Ter overname worden aangeboden alle aandelen in de werkmaatschappij (100% belang).

 

Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.
Locatie: Randstad
Activiteiten: Constructiebedrijf gespecialiseerd in de productie en montage van stalen deuren, -ramen en -scheidingswanden.
Werkgebied: Voornamelijk in de regio, regelmatig ook de noordelijke randstad, incidenteel elders in Nederland.
Ondernemingsvorm: Besloten Vennootschap.
Personeel: 

Bij het bedrijf werken naast de directeur-eigenaar:

- een werkvoorbereider/tekenaar
- een parttime adm. medewerker en
- circa tien productiemedewerkers
- capaciteit goed verschaalbaar, door flexibele schil

Huisvesting: Het door het bedrijf gebruikte bedrijfspand is te huur of te koop.
Omzet: Circa 2,5 - 3 miljoen euro
Rendement: Winstgevend
Afnemers: Afnemers zijn overwegend architecten, aannemers, ontwikkelaars en particulieren (5-10%).
Overige informatie: 

- Goed gevulde orderportefeuille (3 tot 6 maanden)
- Kwaliteitszorg (VMRG-Metaalunie-KOMO-Erkend leerbedrijf)
- Vaste relaties en een goede reputatie
- Betrokkenheid directie na overname in overleg

   

Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.Locatie: Noord-Brabant
Activiteiten: Het bedrijf levert op maat gemaakte (niche) metaalproducten voor een aantal specifieke sectoren, hiervoor is een complete afdeling ingericht. Daarnaast verspaant men complexte onderdelen voor diverse sectoren. 
Ondernemingsvorm:  
De verkoop  van alle aandelen in twee bv's.
Personeel: De onderneming heeft 6 medewerkers in dienst. De medewerkers zijn weliswaar gemiddeld al ruim 10 jaar werkzaam, maar de gemiddelde leeftijd is jong te noemen (< 40 jaar). De medewerkers zijn onderling uitwisselbaar.
Huisvesting:

Bedrijf is gehuisvest in een modern bedrijfspand en beschikt over een machinepark met voldoende overcapaciteit voor verdere groei. 

Financieel:
  gen. omzet x €1.000
  gen. editda
  gen. Ebit
2019    |    2020    |    2021    |    2022    |     2023 Q1
1.600   |    1.400   |    1.700   |     2.000  |     600
750      |    600      |    700       |     800     |     300
650      |    500      |    650       |     800     |     300


Afnemers: Vanwege de kennis, kunde en reputatie is een loyaal en gespreid klantenbestand opgebouwd dat steeds meer repeterende werkzaamheden met zich meebrengt. 
Overige informatie:

De huidige eigenaren willen het – na bijna 30 jaar het bedrijf te hebben op- en uitgebouwd – gezien hun leeftijd graag rustiger aan gaan doen. Binnen de familie en werknemers is geen opvolging voorhanden. In de afgelopen jaren is men al wel bezig geweest de operationele taken en verantwoordelijkheden over te dragen aan het personeel.

Het bedrijf kan een interessante aanvulling zijn voor bestaande marktpartijen of strategische partijen die hun marktaandeel in Nederland willen vergroten dan wel een aandeel op de Nederlandse markt willen verwerven.

Verkopers zijn bereid na overdracht een bepaalde periode aan te blijven voor overdracht en introductie bij de top 10-klanten.

De onderneming wordt geleverd met een eigen vermogen van circa € 1.150.000. Er zijn geen rentedragende schulden. Van kandidaten wordt verwacht dat zij – na een kennismakingsgesprek met verkoper – een eerste bieding uitbrengen.

   

Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.

Metaalunie Bedrijfsoverdrachten

Contact

Elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze specialisten.