Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Vraag en aanbod


Metaalunie Bedrijfsoverdrachten bemiddelt regelmatig voor leden van Metaalunie die hun bedrijf ter overname willen aanbieden. Uiteraard betreft het hier vrijwel altijd industriële bedrijven uit de MKB-maakindustrie.

Profielen metaalbedrijven
Deze site bevat een actueel overzicht van bedrijfsprofielen van metaalbedrijven die ter overname worden aangeboden. Bij elk profiel kunt u hieronder klikken op het nummer dat verwijst naar het uitgebreide bedrijfsprofiel. Bekijk

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het aanbod?
Het kan zijn dat de bedrijven die op dit moment te koop worden aangeboden niet voldoen aan uw wensen. In dat geval kunt u zich aanmelden voor de toezending van informatie over bedrijven die nieuw in de verkoop komen. Zodra er bedrijven ter overname worden aangeboden die aansluiten bij uw selectiecriteria, wordt u hier direct over geïnformeerd. Om aan te geven aan welke globale kenmerken het door u gezochte bedrijf moet voldoen, kunt u het inschrijfformulier 'Te Koop Gevraagd' invullen.


Locatie:Oost Nederland
Activiteiten:De onderneming is actief ind e productie en montage van aluminium onderdelen voor de bouwsector.
Ondernemingsvorm:  
Besloten vennootschap
Personeel:Bij het bedrijf werken 21 werknemers. 
Huisvesting:Het bedrijfspand wordt gehuurd van de huidige eigenaar.
Koop vastgoed is bespreekbaar.
Omzet:De jaaromzet bedroeg in 2022 ca. € 3.500.00,-
Rendement:De onderneming is zeer winstgevend.
Afnemers:Afnemers zijn hoofdzakelijk actief in de bouw en industrie. 
Overige informatie:De aandeelhouder zoekt bij voorkeur een strategische koper voor 100%. 
  
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.

Locatie: Noord West Nederland
Activiteiten: Alle voorkomende metaalbewerkingen, waaronder (buis)lasersnijden, kanten, lassen, fijnmechanische bewerkingen, nabewerkingen, assemblage en montage (zowel mechanisch als elektrotechnisch). Detail- c.q. productie-engineering wordt gedaan vanuit geavanceerde software.
Werkgebied: Voornamelijk nationaal
Rechtsvorm: De verkoper wenst het volledige bedrijf (100% aandelen) te verkopen. Vastgoed en machinepark is ondergebracht in de holding, hiervoor wordt huur in rekening gebracht. Overname van zowel vastgoed als machinepark (of één van beide) is bespreekbaar.
Personeel: 12 tot 14 fte.
Omzet: € 2,5 miljoen
Rendement: Winstgevend
Afnemers: Het bedrijf is actief als toeleverancier van onderdelen, modules en samenstellingen, waarbij de voedingsmiddelenindustrie en agrarische sector de belangrijkste afzetmarkten vormen.
Overige informatie:

De ondernemer heeft deze machinefabriek opgericht in 1985. Men levert maatwerk, kleine en grotere series aan gerenommeerde opdrachtgevers in Nederland.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Er is een uitgebreide informatie memorandum beschikbaar.

Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.

   


Locatie:   West Nederland / Randstad
Activiteiten:   De onderneming is actief in de productie, installatie en onderhoud alsmede automatisering van hekwerken.
Ondernemingsvorm:   Besloten vennootschap
Personeel:   Bij het bedrijf werken 13 werknemers. 
Huisvesting:   Het bedrijfspand met buitenterrein wordt gehuurd van een externe verhuurder. De huur is per jaar opzegbaar.
Omzet:   De jaaromzet zal in 2022 ca. €1.750.00,- bedragen
Rendement:   De onderneming is winstgevend
Afnemers:   Afnemers zijn bedrijven (50%) particulieren (25%), aannemers en overheid.
Overige informatie:   De aandeelhouder zoekt bij voorkeur een strategische koper voor 100% van de aandelen van deze onderneming met een goede naamsbekendheid. 
     
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.
Locatie: Randstad
Activiteiten: Constructiebedrijf gespecialiseerd in de productie en montage van stalen deuren, -ramen en -scheidingswanden.
Werkgebied: Voornamelijk in de regio, regelmatig ook de noordelijke randstad, incidenteel elders in Nederland.
Ondernemingsvorm: Besloten Vennootschap.
Personeel: 

Bij het bedrijf werken naast de directeur-eigenaar circa negen productiemedewerkers en een parttime adm. medewerker.

Het bedrijf is goed verschaalbaar door flexibele schil. Teken vindt o.a. extern plaats.

Huisvesting: Het door het bedrijf gebruikte bedrijfspand is te huur of te koop.
Omzet: Circa 2,5 miljoen
Rendement: Winstgevend
Afnemers: Afnemers zijn overwegend architecten, aannemers, ontwikkelaars en particulieren (5-10%).
Overige informatie: 

- Goed gevulde orderportefeuille
- Kwaliteitszorg (VMG-Metaalunie-KOMO-Erkend leerbedrijf)
- Vaste relaties en een goede reputatie
- Betrokkenheid directie na overname in overleg

   

Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.Locatie: Noord-Brabant
Activiteiten: Het bedrijf levert op maat gemaakte (niche) metaalproducten voor een aantal specifieke sectoren, hiervoor is een complete afdeling ingericht. Daarnaast verspaant men complexte onderdelen voor diverse sectoren. 
Ondernemingsvorm:  
De verkoop  van alle aandelen in twee bv's.
Personeel: De onderneming heeft 6 medewerkers in dienst. De medewerkers zijn weliswaar gemiddeld al ruim 10 jaar werkzaam, maar de gemiddelde leeftijd is jong te noemen (< 40 jaar). De medewerkers zijn onderling uitwisselbaar.
Huisvesting:

Bedrijf is gehuisvest in een modern bedrijfspand en beschikt over een machinepark met voldoende overcapaciteit voor verdere groei. 

Financieel:
  gen. omzet x €1.000
  gen. editda
  gen. Ebit
2019    |    2020    |    2021    |    2022    |     2023
1.600   |    1.400   |    1.700   |     2.000  |     2.000
750      |    600      |    700       |     800     |    800+
650      |    500      |    650       |     800     |    800+


Afnemers: Vanwege de kennis, kunde en reputatie is een loyaal en gespreid klantenbestand opgebouwd dat steeds meer repeterende werkzaamheden met zich meebrengt. 
Overige informatie:

De huidige eigenaren willen het – na bijna 30 jaar het bedrijf te hebben op- en uitgebouwd – gezien hun leeftijd graag rustiger aan gaan doen. Binnen de familie en werknemers is geen opvolging voorhanden. In de afgelopen jaren is men al wel bezig geweest de operationele taken en verantwoordelijkheden over te dragen aan het personeel.

Het bedrijf kan een interessante aanvulling zijn voor bestaande marktpartijen of strategische partijen die hun marktaandeel in Nederland willen vergroten dan wel een aandeel op de Nederlandse markt willen verwerven.

Verkopers zijn bereid na overdracht een bepaalde periode aan te blijven voor overdracht en introductie bij de top 10-klanten.

De onderneming wordt geleverd met een eigen vermogen van circa € 1.150.000. Er zijn geen rentedragende schulden. Van kandidaten wordt verwacht dat zij – na een kennismakingsgesprek met verkoper – een eerste bieding uitbrengen.

   

Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.

Locatie: Het bedrijf is gevestigd in Noordwest Nederland.
Activiteiten: Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie, montage en het onderhoud van hoogwaardige toegangspoorten. Bedrijf heeft meer dan 500 klanten waarmee een onderhoudscontract is afgesloten. 
Ondernemingsvorm:Besloten Vennootschap.
Personeel: Bij het bedrijf werken naast de eigenaar nog vier medewerkers met de functies van lasser, monteur en planner.
Huisvesting: 

Het bedrijf is gehuisvest in een modern en licht pand dat eigendom is van de ondernemer. De werkplaats is uitgerust met een kraan en het pand heeft een flink buitenterrein. Het perceel is ca. 1.500 m² groot. 

Omzet: De jaaromzet bedraagt ruim € 1 miljoen. 
Rendement: De onderneming is winstgevend.
Afnemers: Afnemers zijn overwegend particulieren in Nederland, en incidenteel daarbuiten. 70% van de klanten is binnen een straal van 35 km rond het bedrijf gevestigd.
Overige informatie: De onderneming is toe aan een volgende stap en wordt daarom ter overname aangeboden.

Wanneer de koper daar prijs op stelt is de verkoper bereid om nog enige tijd aan te blijven als verkoper.   

Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.


Locatie:Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Holland

Activiteiten:De onderneming is gespecialiseerd in de verspaning van speciale onderdelen in enkelstuks en kleine series voor de industrie.
Bewerkingen die plaatsvinden zijn, CNC-draaien en -frezen (5-assig), zinkvonken, meten en monteren.

Ondernemingsvorm:  
De aandelen van twee vennootschappen die samen de onderneming vormen, worden ter overname aangeboden. 

Personeel:Bij het bedrijf zijn inclusief de twee eigenaren 14 mensen werkzaam, waaronder acht ervaren verspaners.
  
Huisvesting:Het bedrijf is gehuisvest in een modern bedrijfspand dat eigendom is van de ondernemers. Een belangrijk deel van de benodigde elektriciteit wordt door de aanwezige zonnepanelen geleverd. 

Omzet:De jaaromzet is rond de € 2 miljoen.

Rendement:Het bedrijf is winstgevend

Afnemers:Afnemers zijn voornamelijk actief in de inspectie-industrie, verfindustrie, machinebouw en olie- en gasindustrie. Ruim een kwart van de omzet wordt rechtstreeks aan buitenlandse partijen verkocht. 

Overige informatie:De onderneming besteed veel aandacht aan het opleiden van haar medewerkers en werkt hiervoor intensief samen met expertise centra.
Het bedrijf beschikt over een modern machinepark. 
  
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.


Locatie:Het bedrijf is gevestigd in Oost-Nederland

Activiteiten:De onderneming is een full service bedrijf: engineering, verspaning, constructie en montage. Toeleverancier en dienstverlener voor industriële klanten.

Beschikbaarheid van een modern, compleet en efficiënt machinepark. Machines aanwezig om grote werkstukken te bewerken.

Ondernemingsvorm:  
Besloten vennootschap, de aandelen worden ter overname aangeboden. 

Personeel:Het bedrijf beschikt over circa 40 ervaren en deskundige medewerkers, die met een hoge mate van zelfverzekerdheid kunnen werken.
  
Huisvesting:Het pand wordt gehuurd van de eigenaar en is eventueel ook te koop. 

Omzet:€ 10,5 miljoen

Rendement:Ebitda-marge 14%

Afnemers:Industriële klanten die zich vooral in Nederland bevinden.

Overige informatie:De koper is bij voorkeur een strategische koper met groeiambitie, waarvoor de activiteiten van de onderneming een aanvulling vormen op de reeds bestaande activiteiten. 
Interesse:

Joost Kunst. M: 06 - 516 03 515
E: kunst@metaaluniebedrijfsoverdrachten.nl


Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.Activiteiten:

Voorraadhoudend en produceert met eigen gereedschappen. Geen reguliere staal of aluminium bewerkingen.Toepassingen als diffusors, oliemistscheiders, anodes en kathodes e.d. Doorgaans kleine series. Tevens een zeer sterk accent op ontwerp en dimensionering (engineering).
De onderneming is actief in de levering en bewerking van speciale metalen.

Locatie:

Centraal in Nederland
Ondernemingsvorm:  
Besloten vennootschap
Personeel:

Naast de eigenaar 1 vaste medewerker (ing) en 1 zzp’er.

Huisvesting:

300 m² bedrijfsruimte, 65m² kantoor, 40m² Kantine /vergader en extra zolder opslag.Gehuurd pand, mooi pand bouwjaar 2014.

Omzet:

Omzet € 500.000 tot € 600.000.

Rendement:

EBITDA 25-30%.

Afnemers:

Uitsluitend industriële afnemers, grotendeels export

Overige informatie:

Koper heeft naast eigen financiële middelen goede algemene technische en natuurkundige kennis van materialen en processen.

   
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.
Activiteiten:

Een landelijk opererend, gespecialiseerd productiebedrijf voor de maakindustrie. Zij is specialist in de toelevering van stansproducten. Daarnaast zijn zij ook gespecialiseerd in de productie van gereedschappen zoals gecompliceerde volg-, snij- en buigstempels alsmede CNC-draai en freesonderdelen. Een beschikt over een uitgebreid en up-to-date machinepark.

Locatie:

Noord-Brabant
Ondernemingsvorm:  

De overname van een drietal vennootschappen. Een beheermaatschappij met 2 dochtervennootschappen. 

Personeel:

Binnen de onderneming zijn naast de directeur/eigenaar 18 medewerkers werkzaam.

Huisvesting:

Beide ondernemingen zijn gevestigd in een representatief bedrijfspand met uitbreidingsmogelijkheden. Het pand is in eigendom. Wenselijk is dat het pand wordt verhuurd met de mogelijkheid van een koopoptie.

Omzet:

De omzet van 2023 voor beide bedrijven is € 4.500.000 dit zal voor 2024 vergelijkbaar zijn.

Rendement:

De genormaliseerde EBITDA over 2023 is € 1.000.000. Beide ondernemingen zijn de laatste jaren hard gegroeid en bieden nog voldoende perspectief om door te groeien bij nog meer aandacht voor de commercie.

Afnemers:

Voornamelijk de maakindustrie.

Overige informatie:

De ondernemer wil, na bijna 25 jaar actief bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van zijn bedrijf, een stap terug doen. Het bedrijf wordt dan ook ter overname aangeboden met als doel aansluiting te vinden bij een strategische partij dan wel dat de koper met nieuw elan het marktpotentieel verder uit kan nutten.

Het heeft de voorkeur van de directie om nog maximaal 6-12 
maanden mee te werken voor overdracht van de werkzaamheden.

Overnameprijs wordt bepaald op basis van bieding door 
geïnteresseerde partijen

   
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.


Locatie:Noord-Holland

Activiteiten:Allround metaalbewerkingsbedrijf. Bewerkingen zijn conventioneel- en CNC-verspanen, licht plaat- constructie- en laswerk.

Van enkelstuks tot serieproductie en van onderdelen tot gehele producten.

Ondernemingsvorm:  
Bedrijf wordt gevoerd als eenmanszaak, het bedrijfspand is eigendom van een bv. 

Personeel:Naast de eigenaar is er nog een allround metaalbewerker bij de onderneming in dienst.
  
Huisvesting:Pand van 400m² staat op een perceel van 585m² op erfpacht.
Het heeft twee bovenloopkranen, krachtstroom 31 KW, scope 10 keuring elektra 2024, roldeur, dubbelglas.

Voorkeur gaat uit naar verkoop van het bedrijf inclusief het bedrijfspand.

Omzet:De jaaromzet is ruim € 200.000,-

Rendement:Positief

Afnemers:Industrie, bouw en op- en overslagbedrijven. Het bedrijf heeft twee afnemers die ieder voor 30% van de omzet verantwoordelijk zijn. 

Overige informatie:Bedrijf wordt aangeboden in verband met de leeftijd van de ondernemer. Na overdracht is de eigenaar bereid om nog een periode aan te blijven om de overdracht van de klanten te begeleiden. 
  
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.


Locatie:West Nederland

Activiteiten:De onderneming is gespecialiseerd in de verkoop, productie, assemblage en montage van duurzame aluminium kozijnen.

Het assortiment omvat ramen, deuren, gevelkozijnen, wanden, serres, veranda's, gevelbekleding en dergelijke.

Ondernemingsvorm:  
Besloten Vennootschap

Personeel:Naast de directie zijn er 17 medewerkers in dienst. 
Productie- en assemblagemedewerkers in de werkplaats en drie montage-teams. Daarnaat is er een kleine ondersteunende staf.
  
Huisvesting:Het bedrijfspand bestaat uit productieruimte, een showroom en kantoor. Het pand wordt van een externe partij gehuurd. 

Omzet:De jaaromzet is ongeveer € 3 miljoen.

Rendement:Het bedrijf is winstgevend.

Afnemers:Afnemers zijn voornamelijk aannemers en particulieren. 

Overige informatie:Het bedrijf wordt ter overname aangeboden in verband met de leeftijd van de directeuren-aandeelhouders. 
  
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.Activiteiten:

De kernactiviteiten zijn het modificeren, repareren, onderhouden en verhelpen van storingen van processen/machines. De onderneming biedt innovatieve oplossingen om machines/ processen efficiënter te laten draaien (minder storingen, minder restafval, andere toepassingen etc.). De onderneming richt zich op: projecten, constructie en verspaning.

Locatie:

Noord Limburg
Ondernemingsvorm:  
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100% aandelen) te
Personeel:

Acht tot tien goed opgeleide en vakkundige werknemers.

Huisvesting:

Het pand is eigendom van de DGA en wordt verhuurd aan het bedrijf. DGA wil de verhuur na overdracht continueren.

Omzet:

€ 1,3 miljoen.

Rendement:

EBITDA marge 10-20%.

Afnemers:

De grootste klant (60% van de omzet) is een multinational die al jarenlang klant is. Gezien de specifieke knowhow van deze klant is er een wederzijdse afhankelijkheid. Er is nog veel potentie bij bestaande en nieuwe klanten om te groeien.

Overige informatie: De aandeelhouder (> 60 jaar) wil verkopen omdat hij zich bezig wil gaan houden met andere activiteiten.
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/investeerders of een ondernemende MBI kandidaten met kennis van de sector.

Er is een uitgebreid informatie memorandum beschikbaar.
   
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.


Locatie:Midden Nederland. Onderneming is plaats onafhankelijk

Activiteiten:

Groothandel van technische scheepsartikelen voor kleine beroepsvaart en heeft een aantal exclusieve productlijnen.

Ondernemingsvorm:  
Besloten Vennootschap

Personeel:Bij het bedrijf werken 2-3 FTE's.  


Omzet:De jaaromzet bedroeg in 2023 ca. € 1.500.000.

Rendement:

De onderneming is zeer winstgevend.

Afnemers:B2B; Afnemers zijn hoofdzakelijk actief in beroepsvaart.

Overige informatie:Ondernemer wil graag betrokken blijven. 
  
Heeft u belangstelling voor het bovenstaande bedrijf? Download het formulier ‘Informatieverzoek bedrijf te koop aangeboden' (PDF) om uw belangstelling kenbaar te maken.

Metaalunie Bedrijfsoverdrachten

Contact

Elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze specialisten.