U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Verkiezingen 2021

Verkiezingsprogramma mkb-maakindustrie

Met verkiezingen op 17 maart a.s. en de formatie van een nieuw kabinet in het vooruitzicht, is het belangrijk dat mkb-maakbedrijven de aandacht krijgen die ze verdienen. Mkb-maakbedrijven zijn immers cruciaal voor een innovatief en krachtig economisch klimaat in Nederland.’ Op deze pagina, die regelmatig gevuld wordt met nieuwe artikelen, leest u de belangrijkste aandachtspunten voor een nieuw te vormen kabinet, ook verwoord in IndustrieVisie 2021. Metaalunie vindt dat de overheid een gedegen industriebeleid moet voeren, gebaseerd op een stimulerend ondernemersklimaat. Wat daar precies voor nodig is, leest u de komende weken op deze webpagina.

Metaalunievoorzitter Fried Kaanen: 'Nieuw kabinet moet gedegen industriebeleid voeren'

‘Met verkiezingen en de formatie van een nieuw kabinet in het vooruitzicht, is het belangrijk dat mkb-maakbedrijven de aandacht krijgen die ze verdienen. Mkb-maakbedrijven zijn immers cruciaal voor een innovatief en krachtig economisch klimaat in Nederland.’ Dit zegt Koninklijke Metaalunievoorzitter Fried Kaanen, vooruitkijkend naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart a.s. > Lees verder.

Metaalondernemer Tjeuvo Verhoeven: 'Nieuw kabinet moet prioriteit geven aan vermindering regeldruk kleinbedrijf'
Met de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart a.s. en de formatie van een nieuw kabinet in het vooruitzicht, vraagt Koninklijke Metaalunie aandacht voor mkb-maakbedrijven. Metaalunie roept de overheid onder meer op om te zorgen voor eenduidige regels en minder regeldruk. “99% van de Nederlandse bedrijven heeft minder dan 50 medewerkers. Daarom is het onbegrijpelijk dat juist dit kleinbedrijf tegen zoveel regelgeving aanloopt die ook nog onevenredig zwaar uitpakt”, vindt Tjeuvo Verhoeven, directeur van Verhoeven Constructie bv uit Zevenbergen en voorzitter van de Metaaluniecommissie ‘Ondernemerszaken’. > Lees verder.

Metaalondernemer Pelle van Walraven: 'Maak Europa sterk en geef mkb impuls te groeien op Europese markt'
Export is voor onze economie van cruciaal belang. Een derde van de omzet van bedrijven en een derde van de banen in Nederland zijn er mee gemoeid. “Toch laten we nog een hoop kansen onbenut en die liggen voor veel mkb-bedrijven in Europa. Daarbij kan de overheid een belangrijke faciliterende én ondersteunende rol in spelen”, zegt Pelle van Walraven, directeur van Walraven bv uit Mijdrecht en voorzitter van de Metaaluniecommissie Buitenlandse Zaken. > Lees verder.

Lees IndustrieVisie!