Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Startsessie Leercultuur met Innovatiecluster Noordoostpolder

Oost
10 jul 2024

Op 4 juli vond de startbijeenkomst plaats van het nieuwe ontwikkeltraject ‘Implementatie en borging van leercultuur’, speciaal ontwikkeld voor de technische maakbedrijven in Noordelijk Flevoland en ook op verzoek van deze bedrijven.

Meer doen met dezelfde mensen
Waarom dit ontwikkeltraject? De ondernemers zijn zich bewust van het menselijk kapitaal in hun bedrijf.  Door ook hierin samen op te trekken wordt de leercultuur nog meer een speerpunt met als doel een aantrekkelijk werkgever te zijn. Hiermee onderschrijven ze dat samenwerking en aantrekkelijk werkgeverschap essentieel is en dat daarmee de ontwikkeling binnen de bedrijven continue door kan gaan.

Direct toepasbaar in de praktijk
Via een metrolijn aanpak kunnen directie, HR, leidinggevenden en medewerkers tijdens korte workshops (stations), niet alleen hun kennis en vaardigheden ontwikkelen, maar deze ook direct toepassen in de eigen werkpraktijk. Een deel van de stations wordt in-company of als maatwerk aangeboden zodat het aansluit op de werkpraktijk. De overige workshops vinden plaats in de regio Noordelijk Flevoland, gezamenlijk met de andere deelnemende bedrijven en is samenwerking met partners.

Startbijeenkomst
Tijdens de eerste bijeenkomst konden directieleden en HR-verantwoordelijken van de deelnemende technische bedrijven gezamenlijk instappen op het eerste metrostation: ‘De why en waarde van leercultuur’.

Aan de hand van stellingen en praktische opdrachten werden inzichten en visies op het belang van een leercultuur in alle openheid gedeeld én werd concreet gemaakt welke aspecten van grote betekenis zijn om een leercultuur te kunnen implementeren en borgen in de eigen organisatie. De bedrijven binnen het cluster gaan nu verder met het vervolg. 
 
Dit traject wordt mede mogelijk gemaakt door en uitgevoerd en begeleid met ondersteuning van OBM Oost, Smart Makers Academy en PKM via het programma Skills4Skills en de branches Koninklijke Metaalunie en FME en de O&O-fondsen OOM en A+O Metalektro.

Meer informatie
Wil je meer weten over dit ontwikkeltraject? Kijk op de website van Smart Makers Academy Noordelijk Flevoland of neem contact op met Margriet Bouma, regiosecretaris | 06-53421498 / bouma@metaalunie.nl of Gerwin Peppelman | 06-26621861 / g.peppelman@obm-oost.nl
Naast de ontwikkeling van metrolijnen zijn er nog meer instrumenten beschikbaar voor het ontwikkelen en stimuleren van leercultuur binnen het bedrijfsleven via bijv. OOM en Overijssels Vakmanschap. Mocht u meer hierover willen weten, neem dan ook contact op met Margriet Bouma, regiosecretaris. 

Gerelateerde artikelen