Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Informatiebijeenkomsten Hybride Techniek Opleider in Noord-Holland

Noordwest
01 mei 2023

Iedereen weet het: je leert het beste in de beroepspraktijk en dus van praktijkmensen. Geef jij jouw kennis graag door aan de volgende generatie? Laat je dan bijscholen tot hybride techniekopleider: de opleider die ook in de praktijk werkt. Twijfel je nog of deze opleiding iets voor jou is of wil je meer informatie over deze opleiding? Meldt je dan aan voor één van de informatiebijeenkomsten!


Deel je vakkennis met aanstormend talent
Veel (v)mbo-scholen hebben een groot tekort aan techniekdocenten. Dat neemt de komende jaren toe. En juist zij zijn onmisbaar nu we veel jong talent nodig hebben met actuele praktijkkennis.
Wie zou hen beter kunnen opleiden dan medewerkers in jouw bedrijf? Ruim 100 bedrijven hebben medewerkers die ook techniekopleider zijn. Dat bevalt hen goed.


Praktijk in de vingers
Veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen gaan de komende jaren met pensioen. De scholen zijn dringend op zoek naar opvolging: mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag overdragen op de volgende generatie technici. Dit helpt de scholen en biedt tegelijkertijd een uitdagend en motiverend perspectief voor medewerkers in de techniek.


Wat heb je eraan als bedrijf?

  • Je stimuleert de ontwikkeling van de medewerker(s) en daarmee het opleidingsklimaat in het bedrijf. Dat motiveert de medewerkers die hierbij betrokken zijn, en ook hun collega’s;
  • Jouw bedrijf profiteert van nieuwe kennis die je bedrijf binnenkomt;
  • Je krijgt toegang tot een netwerk van toekomstige vakmensen en tot het beroepsonderwijs;
  • Je medewerker is gelijk toegerust om leerlingen intern op te leiden voor jouw bedrijf.


Wat betekent dit voor het bedrijf?

  • De medewerker volgt in een periode van 10 maanden circa 16 tot 18 scholingsdagen (namiddag en avond) en loopt ongeveer 80 uur stage bij een ROC en/of vmbo.
  • A+O Metalektro, OOM en Wij techniek vergoeden de meeste opleidingskosten.


Wat betekent het voor jouw medewerker?
Je medewerker wordt opgeleid tot hybride techniekopleider en loopt stage bij een roc en/of vmbo-school om onderwijservaring op te doen. Zo leert je medewerker professioneel kennis en vaardigheden over te dragen. Een hogeschool verzorgt de opleiding en je medewerker ontvangt na afloop het certificaat Hybride Techniek Opleider.
 

> Kijk voor meer informatie op OOM.nl.

Gerelateerde artikelen