Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Afscheid Gerrit Schalk als directeur REMO West Twente

Oost
25 jun 2024

Op 20 juni jl. nam Gerrit Schalk afscheid als directeur van REMO West Twente. Vanaf het ontstaan van REMO is de geboren en getogen Holtenaar bij dit vakopleidingscentrum betrokken. Als docent metaaltechniek bij Reggesteyn werd hij in 2006 benaderd door het bedrijfsleven om te helpen met het opstarten van zo’n centrum voor Regionale Elektro en Metaal Opleidingen. Er werd gestart met 19 leerlingen en 18 bedrijven die lid waren. Er kwamen steeds meer opleidingen bij zoals in de installatiebranche en kwam er een hal bij voor de opleiding Mechatronica en waar 15 machineopstellingen kwamen met machines in bruikleen van het bedrijfsleven en voor elke machine op maat gemaakt lesmateriaal. Nu zijn er bijna 90 bedrijven lid en wordt steeds meer gedaan op het terrein van Leven Lang Ontwikkelen. 

En dat is niet alles. Op de hoek van Reggesingel en Morsweg verrees vorig jaar Kampus. Een vakopleidingscentrum waar ROC van Twente, REMO West-Twente en Bouwmensen hun opleidingen aanbieden. Een opleidingscentrum met regionale en landelijke uitstraling. In januari van dit jaar werd Kampus officieel geopend. Het gebouw waar REMO in gevestigd is, is afgelopen jaar gerenoveerd, uitgebreid, modern en ruim heringericht, met de nieuwste materialen en machines. Aan de laatste verbouwingspuntjes wordt de hand gelegd; dat moet aan het einde van dit schooljaar klaar zijn.

“Bij het onderwijs en het bedrijfsleven verandert zoveel, zijn zoveel innovaties, daar moet je op anticiperen. Je moet in beweging blijven.” Gerrit Schalk (63), scheidend directeur van REMO – West Twente spreekt uit ervaring. Jarenlang is hij het gezicht van REMO-West Twente, maar nu is toch daar echt het vertrek. Daarmee sluit hij een boeiende en uitdagende periode in de wereld van techniekopleidingen en in zijn eigen werkzame leven af. 

Inmiddels is Rianne Doeschot aangesteld als nieuwe directeur. Schalk blijft dan een paar dagen per week verbonden aan REMO, maar op de achtergrond. “Als vraagbaak als het nodig is, en wellicht via bepaalde projecten.”

Koninklijke Metaalunie wil Gerrit bedanken voor zijn grote inzet voor onze sector en de technische opleidingsinfrastructuur waar de sector niet zonder kan. 

Gerelateerde artikelen