U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » CAO Nieuws 2019

Op weg naar een nieuwe CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf

Op 31 mei a.s. loopt de huidige CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf af. Daarom gaan vanaf 9 april a.s. werkgevers, verenigd in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) met de vakbonden om de tafel zitten om te komen tot een nieuwe cao.

Koninklijke Metaalunie heeft de afgelopen maanden een inventarisatie gemaakt van uw wensen en ideeën met betrekking tot het cao-overleg. Na de werkgeversdialogen per district in het voorjaar van 2018 en de internetconsultatie in het najaar, volgden in het eerste kwartaal van 2019 negen regionale cao-achterbanraadplegingen. Alle input wordt verwerkt in onze commissie Sociale Zaken, waarin de besturen van alle Metaaluniedistricten zijn vertegenwoordigd, waarna de raad van bestuur het onderhandelingsmandaat vaststelt. Dit wordt vervolgens besproken in het overleg van de FWT waarna in april het eerste gesprek met de vakbonden plaatsvindt.

Cao ontwikkelingen volgen
U kunt de actuele ontwikkelingen van het cao-overleg op deze pagina volgen. Wilt u snel op de hoogte zijn van het verloop van de cao-onderhandelingen, meldt u zich dan aan voor de speciale cao-nieuwsbrief. Let op: u moet eerst inloggen voordat u de aanmeldpagina kunt zien.

Onderhandelingsdata

• 9 april,
• 23 april,
• 8 mei en
• 21 mei (reserve)