Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Netcongestie vereist onorthodoxe aanpak

Nieuws
18 dec 2023
Netcongestie vereist onorthodoxe aanpak

In het kort

  • Netcongestie is acute crisis
  • Bepalend voor concurrentiekracht
  • Ontwrichtend voor Nederland

‘Voor de netcongestie is een onorthodoxe en daadkrachtige aanpak nodig, behorend bij een acute crisis. Veel ondernemers denken nog steeds dat het volgend jaar opgelost is. Dat is niet zo: dit gaat jaren duren’, aldus Koninklijke Metaalunievoorzitter Mark Helder in het decembernummer van Metaal + Techniek.

Volgens Helder komen veel ondernemers op slot te zitten of zitten dat al. ‘Ze kunnen niet verder met hun elektrificering of uitbreiding. Daarnaast wordt de plek waar je in Nederland gevestigd bent, bepalend voor je concurrentiekracht. Een ongekende situatie. We pleiten al jaren voor een Europees level playing field, maar nu gaat dat spelen binnen Nederland. Bedrijven die willen groeien, kunnen dat niet omdat er geen aansluitvermogen is en bedrijven die willen en moeten verduurzamen, kunnen dat niet meer. Het vestigingsklimaat wordt erdoor bepaald. Het is echt ontwrichtend en heeft gevolgen voor de aantrekkelijkheid van Nederland’, aldus Helder. 

In het Metaal + Techniek interview gaat de Metaalunievoorzitter verder nog in op de komende cao-onderhandelingen en de Metaalunie strategische beleidsagenda die eerder dit jaar is verschenen.
 

> Lees hier de nieuwe Metaal + Techniek.