Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Metaalunie in gesprek met Economische Zaken en Klimaat

Nieuws
04 jul 2023
Metaalunie in gesprek met Economische Zaken en Klimaat

In het kort

  • Procesinnovatie voor MKB-maakbedrijven van groot belang
  • Laagdrempelige ondersteuning noodzakelijk
  • EZK besluit binnenkort om specifiek programma op te tuigen

Koninklijke Metaalunie bestuurslid en directeur van Van Hoof Groep uit Asten, Nicol van Hoof neemt namens Metaalunie deel aan het door de directie Ondernemersklimaat van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) georganiseerde ‘Ondernemersgesprek’. Van Hoof levert op 6 juli a.s. een bijdrage aan het onderwerp ‘procesinnovatie’, de innovatie van het productieproces. Naast Van Hoof zal ook Otto Raspe, hoofdonderzoeker Rabobank, ingaan op het onderwerp. 

Om de arbeidsproductiviteit te verhogen, is voor MKB-maakbedrijven productie-innovatie van groot belang. Dit is niet alleen noodzakelijk om de uitdagingen met betrekking tot de krapte op de arbeidsmarkt voor vakmensen te lijf te gaan, maar ook essentieel om concurrerend te blijven binnen de (internationale) markt. Metaalunie pleit al lange tijd voor een apart stimuleringsprogramma ‘procesinnovatie’ vanuit het ministerie van EZK. Met een dergelijk programma kunnen MKB-ondernemers op een laagdrempelige manier ondersteund worden bij het innoveren/digitaliseren van het productieproces. Metaalunie is blij met de uitnodiging van het ministerie om deel te nemen aan het Ondernemersgesprek. Verder hoopt ze dat de minister van EZK op korte termijn besluit om daadwerkelijk een specifiek programma procesinnovatie op te tuigen. Een dergelijk programma zou ook recht doen aan de brede wens in de Tweede Kamer om het MKB op dit vlak specifiek te helpen bij innoveren.

Ondernemersgesprek
Tijdens een online Ondernemersgesprek, dat geleid wordt door EZK-directeur Pieter Waasdorp, praten twee sprekers met EZK over actuele onderwerpen die spelen bij ondernemers. Doel van het ‘Ondernemersgesprek’ is om EZK-medewerkers te inspireren door kennis en ervaringen uit de praktijk aan de orde te stellen.

Lees meer hierover op www.metaalunie.nl/Lobby