Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Oproep Metaalunie aan politiek: ‘Kies voor Gemaakt in Nederland!’

Persberichten
31 okt 2023
Oproep Metaalunie aan politiek: ‘Kies voor Gemaakt in Nederland!’

In het kort

  • De MKB-maakindustrie is een onmisbare pijler voor de welvaart, economische stabiliteit en bestaanszekerheid in Nederland.
  • Om dit belang te benadrukken heeft de MKB-maakindustrie een eigen verkiezingscampagne ‘Kies voor Gemaakt in Nederland!’ gelanceerd.
  • De verkiezingscampagne is een oproep aan zowel politici als ondernemers om samen te werken aan een florerende en duurzame toekomst voor de Nederlandse maakindustrie.

De MKB-maakindustrie is een onmisbare pijler voor de welvaart, economische stabiliteit en bestaanszekerheid in Nederland. Dit vereist doelgerichte politieke besluitvorming en ondersteuning. Met de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november in het vooruitzicht, heeft de MKB-maakindustrie daarom haar eigen verkiezingscampagne ‘Kies voor Gemaakt in Nederland!’ gelanceerd, gericht op het benadrukken van de cruciale behoeften en uitdagingen van de sector. ‘De campagne richt zich op duidelijke oplossingen voor innovatiestimulering voor MKB-maakbedrijven, verduurzaming van de MKB-maakindustrie, het ondernemersklimaat in Nederland en uiteraard hoe we de instroom van vakmensen kunnen vergroten de komende jaren’, zegt Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie.

‘Als onderdeel van de campagne ‘Kies voor Gemaakt in Nederland!’ hebben we onder andere een serie van korte video's geproduceerd, waarin Tweede Kamerleden en ondernemers uit de MKB-maakindustrie hun visies delen over de sector. Deze video's, samen met ons eerder gepresenteerde verkiezingsmanifest ‘Gemaakt in Nederland!’, zijn bedoeld om politiek Den Haag te informeren, maar bovenal ook te inspireren over de noodzakelijke politieke beslissingen die moeten worden genomen om een sterke MKB-maakindustrie te behouden en te laten groeien’, aldus Helder.
 

Duidelijke boodschap
De boodschap is volgens Helder ondubbelzinnig duidelijk. ‘Een gezonde MKB-maakindustrie is essentieel voor duurzame welvaart, banen, innovaties en maatschappelijke transities. Dit vraagt om investeringen in een gunstig ondernemingsklimaat, het koesteren van familiebedrijven, het verminderen van regeldruk en het stimuleren van innovatie en arbeidsproductiviteit. De toekomst van de maakindustrie vereist ook de aanvoer van gekwalificeerde vakmensen, onmisbaar bij het aangaan van maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast bieden MKB-maakbedrijven concrete oplossingen op het gebied van klimaat en energie, maar dit vereist onder andere een uitbreiding van de energie-infrastructuur en een krachtigere focus op de circulaire economie binnen de klimaatplannen.’
 

Samenwerken
De verkiezingscampagne ‘Kies voor Gemaakt in Nederland!’ is een oproep aan zowel politici als ondernemers om samen te werken aan een florerende en duurzame toekomst voor de Nederlandse maakindustrie. Helder: ‘De uitdagingen zijn aanzienlijk, maar met de juiste inzet kunnen we deze gezamenlijk succesvol aanpakken. We roepen op tot een toekomstgerichte visie, waarbij we samen inzetten op ‘Gemaakt in Nederland!'.

> Lees meer over onze verkiezingsinzet.

Gerelateerde artikelen