Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Ondersteuning mkb-ondernemers bij gevolgen mantelzorg

Nieuws
26 okt 2023
Ondersteuning mkb-ondernemers bij gevolgen mantelzorg

In het kort

  • 10 november worden mantelzorgers in het zonnetje gezet
  • Mantelzorg veroorzaakt ziekteverzuim bij medewerkers
  • Mkb-ondernemers kunnen ondersteuning krijgen op dit thema

Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op die dag worden de vijf miljoen mantelzorgers in Nederland extra in het zonnetje gezet. Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Mantelzorg is hoe dan ook een verschijnsel waar ondernemers steeds meer rekening mee moeten houden. Momenteel heeft 1 op de 4 medewerkers ermee te maken.

Juist omdat de meeste mensen mantelzorg vanzelfsprekend vinden, is het goed om het er samen – dus als ondernemer en medewerker – over te hebben. Want hoe dan ook doet mantelzorg iets met je medewerker. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 18% van het ziekteverzuim veroorzaakt wordt door mantelzorg. Erover praten is dus belangrijk om deze cijfers terug te dringen. Vraag actief bij je medewerkers hoe het met hen gaat, of ze met mantelzorg te maken hebben en hoe je daar als werkgever ondersteuning in kunt bieden. Zo kun je ervoor zorgen dat je medewerkers duurzaam inzetbaar blijven.

Ter ondersteuning van ondernemers op dit thema, heeft de Vakraad Metaal en Techniek samen met aangesloten brancheorganisaties en vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en FNV Metaal het initiatief genomen om kosteloos advies te bieden aan mkb-bedrijven op het vlak van mantelzorg. Heb je als ondernemer interesse om te weten welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn voor jou en voor jouw medewerkers? Hoe je mantelzorg herkent en bespreekbaar maakt? En hoe je je medewerker kunt helpen en het verzuim kunt terugdringen? Maak dan een afspraak voor een kosteloos adviesgesprek. Een expert van de Stichting Werk & Mantelzorg komt langs met informatie en tips en wisselt bovendien graag ervaringen met je uit. De Stichting is gespecialiseerd in de combinatie van werk en mantelzorg. De afspraak duurt ongeveer een uur. Er zijn 10 plekken beschikbaar.

Belangstelling voor een adviesgesprek? Stuur dan een e-mail naar info@metaalunie.nl

Gerelateerde artikelen