Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Metaalunie Manifest verkiezingen 2023

Persberichten
22 aug 2023
Metaalunie Manifest verkiezingen 2023

In het kort

  • 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen.
  • Metaalunie heeft een manifest opgesteld met concrete oplossingen voor de politiek.
  • Kern van onze boodschap: Zet in op ‘Gemaakt in Nederland!’

Op 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Koninklijke Metaalunie brengt met een manifest concrete oplossingen onder de aandacht van politiek Den Haag. Oplossingen die bijdragen aan onze brede welvaart, toekomstige banen, innovatief vermogen en duurzame maatschappelijke transities. De inzet van Metaalunie is: zet nadrukkelijk in op het behoud en versterken van onze sterke (economische) eigenschappen. Zet in op ‘Gemaakt in Nederland!’

Het lijkt zo vanzelfsprekend: een hek, een trap, een lift, een onderdeel van een gebouw, machine of apparaat. Staat u erbij stil dat al deze – veelal innovatieve - producten vaak in Nederland door MKB-maakbedrijven worden gemaakt? Direct en indirect zorgt de MKB-maakindustrie ervoor dat de grote maatschappelijke uitdagingen succesvol opgelost kunnen worden. Daarmee is de MKB-maakindustrie essentieel voor onze welvaart en economie.

Daarnaast zorgen de MKB-maakbedrijven voor veel werkgelegenheid en bieden ze kansen aan nieuw talent uit allerlei richtingen van de samenleving. En vergeet de rol van deze bedrijven niet in de lokale leefomgeving. Denk alleen al aan de sponsoring en ondersteuning van plaatselijke (sport)verenigingen. En niet onbelangrijk, zeker met het oog op de toegenomen geopolitieke onrust de afgelopen jaren: MKB-maakbedrijven bedenken en maken producten in Nederland. Hiermee is ons land minder afhankelijk van andere, niet-Europese landen. Iets wat pijnlijk noodzakelijk is gebleken de laatste jaren.
 

“Metaalunie denkt graag mee aan oplossingen voor de kansen en uitdagingen waar Nederland mee te maken heeft of krijgt”, aldus Mark Helder, voorzitter van Koninklijke Metaalunie. “Uiteraard gaan wij – mede naar aanleiding van het manifest - graag met betrokkenen in gesprek.”


Ons manifest in het kort:

  • MKB is de ruggengraat van Nederland: blijf investeren in een gunstig ondernemersklimaat!
  • Voor innoveren en een hogere arbeidsproductiviteit geldt: slimmer produceren moet je stimuleren.
  • Zonder voldoende goed opgeleide vakmensen géén oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen.
  • MKB-maakbedrijven leveren de oplossingen voor klimaat en energievraagstukken.


> Download het manifest of lees meer informatie over onze inzet voor de Tweede Kamerverkiezingen op deze site.

Gerelateerde artikelen