Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Vraag de Investeringssubsidie Maakindustrie Klimaatneutrale Economie (IMKE) aan vanaf 1 oktober

Subsidies en fiscale regelingen
02 aug 2024
Vraag de Investeringssubsidie Maakindustrie Klimaatneutrale Economie (IMKE) aan vanaf 1 oktober

In het kort

  • IMKE is een subsidie voor investeringen in productielijnen van elektrolyse installaties, batterijen en zonnepanelen, of van onderdelen daarvan.

Vanaf 1 oktober 2024 tot 31 januari 2025  kunnen bedrijven de Investeringssubsidie Maakindustrie Klimaatneutrale Economie (IMKE) aanvragen voor investeringen in productielijnen van elektrolyse installaties, batterijen en zonnepanelen, of van onderdelen daarvan. In totaal is  € 148 miljoen beschikbaar, waarvan het grootste deel is gebudgetteerd voor elektolysers. De subsidie is bedoeld om de productie van hoogwaardige groene technologie in eigen land te bevorderen.

De subsidie geldt voor investeringen die nodig zijn om nieuwe productielijnen op te zetten of om bestaande lijnen om te bouwen. Ook terugwinning van (kritieke)  grondstoffen voor batterijen komt in aanmerking. Naast tastbare investeringen kunnen ook niet tastbare investeringen, bijvoorbeeld detailengineering en testen in de subsidie worden betrokken.

Voorlichtingsbijeenkomst
Op dinsdag 13 augustus 2024 wordt van 13.00 tot 14.00 uur een online voorlichtingsbijeenkomst over IMKE georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanmelden hiervoor en meer informatie over de subsidie vindt u op https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/imke.

Cursussen