Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

MKB-maakbedrijven leveren input aan Ondernemersagenda

Nieuws
21 mrt 2024
MKB-maakbedrijven leveren input aan Ondernemersagenda

In het kort

  • Aan politiek Den Haag tonen dat MKB-maakindustrie maatschappelijke vraagstukken oplost
  • Mkb moet de standaard worden
  • Meer regie pakken om te langzame overheid helpen te versnellen

Namens Koninklijke Metaalunie hebben vier MKB-maakbedrijven deelgenomen aan een van de zes ronde tafels die MKB-Nederland organiseert. De ronde tafels geven input aan een nieuwe versie van de (MKB) Ondernemersagenda. Deze agenda moet een concrete, positief-kritische agenda worden die de lobby vanuit MKB-Nederland en de daaraan gekoppelde activiteiten combineert. 

Kern van de Ondernemersagenda is om aan ambtelijk en politiek Den Haag te laten zien dat ondernemers concrete oplossingen hebben voor maatschappelijke vraagstukken die ook in Den Haag op de politieke agenda staan. Daarnaast wil de agenda duidelijk maken wat ondernemers van de overheid nodig hebben om meer oplossingen te kunnen realiseren én om goede initiatieven op te kunnen schalen (welke belemmeringen wegnemen en waar is ondersteuning nodig).

Jacco Vonhof ging in gesprek met ondernemers uit de MKB-maakindustrie over ontwikkelingen in de markt, over personeel, bedrijfsvoering, investeren en vernieuwen/innovatie. Waar lopen ondernemers in de praktijk tegenaan, waar hebben ze behoefte aan en zien ze oplossingen? ‘We hebben aan de ‘industrietafel’ gesproken over hoe het met de MKB-maakbedrijven gaat’, vertelde Mark Helder, voorzitter Metaalunie na afloop. ‘Mkb moet niet als uitzondering behandeld worden, maar als de standaard! Ook kwam het gebrek aan zichtbaarheid aan bod. Zo zijn er veel uitdagingen, maar wordt de urgentie wel gezien? Hoe kunnen we meer regie pakken om te langzame overheid helpen te versnellen, samen. Vertrouwen is hierin een belangrijk thema. Uiteraard kwam ook de arbeidsmarkt aan bod.’ De boodschap die werd gedeeld, is verder dat MKB-maakbedrijven (ook Europees) oplossingen bieden voor verduurzaming, productiviteit, netcongestie en grondstoffen. ‘MKB-maakbedrijven zorgen voor onze brede welvaart’, aldus Helder.

Gerelateerde artikelen