Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Fraude bij het werven van klanten

Wij waarschuwen leden voor oplichters die zich met malafide praktijken bezig houden. Daarnaast waarschuwen wij voor algemene ernstige kwetsbaarheden in veelgebruikte bedrijfssoftware of ICT-systemen. Deze laatste waarschuwingen zijn afkomstig van het Digital Trust Center van het ministerie van Economische Zaken.  


Onderaan deze pagina ziet u de actuele waarschuwingen.


Om wat voor malafide praktijken gaat het?
Ondernemers ontvangen en betalen geregeld facturen in de veronderstelling dat het een echte rekening betreft. Op deze zogenaamde spookfacturen staat vaak iets herkenbaars zoals verplicht, handelsregister, bedrijvenregister, advertentie, telefoongids of heffing. Wie echter ook de kleine lettertjes leest ziet dat het een factuur lijkt maar dat het in werkelijkheid een aanbieding of een contract is. Ook zijn ondernemers regelmatig de dupe van andere oplichtingspraktijken die flink in de papieren kunnen lopen. Metaalunie waarschuwt voor oplichters die zich met deze malafide praktijken bezig houden. Want eenmaal betaald dan is het geld weg.


Maak melding van malafide praktijken
Heeft u te maken met malafide bedrijven die u als klant willen werven? Dan kunt u dat bij ons melden, zodat wij andere leden hiervoor kunnen waarschuwen. U kunt het ook melden bij het Steunpunt Acquisitiefraude.

Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) is het landelijk meldpunt op het gebied van bestrijding en aanpak van malafide advertentiebureaus en -uitgeverijen. U kunt bij het steunpunt terecht voor meldingen en klachten op dit gebied.

Het steunpunt werkt o.a. samen met de Kamer van Koophandel, MKB-Nederland en het Openbaar Ministerie en roept organisaties op om zoveel mogelijk melding te maken van praktijken op het gebied van ongewenste advertentieplaatsingen, vermeldingen op websites, ontvangen spooknota’s enzovoort.


Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u terecht op www.fraudehelpdesk.nl of neem contact op via telefoonnummer 055 - 5059780 (van 13.00 tot 16.00 uur).