Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Subsidieregeling Circulaire Economie tot 7 september geopend

Nieuws
10 aug 2023
Subsidieregeling Circulaire Economie tot 7 september geopend

In het kort

De huidige subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie is tot 7 september 2023 geopend voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. In totaal is er 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de maakindustrie, de bouw en voor consumptiegoederen.

We verbruiken op dit moment veel meer grondstoffen dan de aarde kan produceren. Op termijn is dit niet houdbaar en daarom moeten we de transitie maken naar een circulaire economie waarin grondstoffen optimaal worden ingezet en hergebruikt. De Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) stimuleert de ontwikkeling van kennis en innovatie die nodig is om tot een circulaire economie te komen. Eén van de middelen daarbij is de subsidieregeling KIA-CE.

2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie, de bouw en consumptiegoederen
Tot 7 september is de derde tender van deze regeling geopend. In totaal is er 2,5 miljoen euro budget beschikbaar voor de ontwikkeling circulaire producten, processen en/of diensten voor toepassingen in de bouw, de maakindustrie of voor consumptiegoederen. Daarbij gaat het om technologisch onderzoek en ontwikkeling van nieuwe of sterk verbeterde producten, diensten en processen en om onderzoek naar consumentengedrag, bedrijfs- of verdienmodellen. De maximale subsidie per project is € 500.000. Dit is een tender (de beste projecten krijgen subsidie).

> Meer informatie is te vinden op de website van RVO: Kennis en Innovatie Agenda - Circulaire Economie

Gerelateerde artikelen