Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Onderaannemings overeenkomsten goedgekeurd door Belastingdienst

Nieuws
01 aug 2023
Onderaannemings overeenkomsten goedgekeurd door Belastingdienst

In het kort

  • Een aantal modelovereenkomsten zijn opnieuw goedgekeurd.
  • De goedkeuring is 5 jaar geldig en loopt in juli 2028 pas weer af.

Bent u zzp’er of doet u zaken met zzp’ers? Leest u dan vooral even verder. De Belastingdienst heeft deze maand namelijk een aantal modelovereenkomsten van Metaalunie en Techniek Nederland opnieuw goedgekeurd. Het gebruik van een modelovereenkomst die door de Belastingdienst is goedgekeurd, geeft enige zekerheid dat er geen sprake is van loondienst tussen de zzp’er en zijn opdrachtgever. Bent u zzp’er of doet u zaken met zzp’ers, gebruikt u dan een goedgekeurde modelovereenkomst.

De volgende overeenkomsten zijn in juli 2023 goedgekeurd:

  • De onderaannemingsovereenkomsten waarbij de zzp’er (grotendeels) in zijn eigen werkplaats werkt (er is een versie voor de aannemer en een versie voor de onderaannemer).
  • De onderaannemingsovereenkomsten waarbij de zzp’er op locatie werkt, bijvoorbeeld een bouwplaats (er is een versie voor de aannemer en een versie voor de onderaannemer).


De goedkeuring is 5 jaar geldig en loopt in juli 2028 pas weer af. Gebruikt u op dit moment één van de vorige onderaannemingsovereenkomsten (uit 2016)? Dan raden wij u aan over te stappen op een nieuwe goedgekeurde onderaannemingsovereenkomst. De vorige onderaannemingsovereenkomsten verliezen namelijk door deze nieuwe overeenkomsten definitief hun geldigheid. Daarnaast verschillen de overeenkomsten uit 2016 en die van nu van elkaar.

De andere modelovereenkomsten die wij hebben, zijn nog niet opnieuw goedgekeurd. Denk aan de overeenkomst van opdracht of de onderhoudsovereenkomst. Hiervoor kunt u nog steeds de overeenkomsten uit 2016 gebruiken, die u op onze website kunt downloaden.

Wilt u de nieuwe modelovereenkomsten downloaden? Of meer lezen over dit onderwerp? Ga dan naar onze site: Advies > Ondernemen & Recht > ZZP. Voor vragen kunt u contact opnemen met een Bedrijfsjuridisch adviseur via bj@metaalunie.nl of 030-6053344.

Gerelateerde artikelen