Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Snellere toegang tot innovatiesubsidie

Nieuws
16 apr 2024
Snellere toegang tot innovatiesubsidie

In het kort

  • Interview in De Telegraaf naar aanleiding van aftrap sectorcampagne
  • Ook mkb zorgelijk over ondernemingsklimaat
  • ‘Metaaltechnologie maakt je wereld’ toont onmisbaarheid sector

Het midden- en kleinbedrijf in de metaaltechnologie staat zwaar onder druk, omdat het moeilijk toegang heeft tot innovatiesubsidies. Steunmaatregelen zijn nu te veel gericht op nieuwe producten, terwijl zij juist ook beschikbaar moeten zijn voor sneller en slimmer produceren. Dit zegt Koninklijke Metaalunievoorzitter Mark Helder in een interview in De Telegraaf. Helder werd samen met Arjan Klomp, eigenaar en directeur van Metaalunielid De Mercuur Spinning & Pressing bv, geïnterviewd naar aanleiding van de aftrap van de sectorcampagne ‘Metaaltechnologie maakt je wereld’. 

‘We hebben te maken met regeldruk, arbeidstekorten en er zijn veel investeringsproblemen. De zorgen die grote bedrijven hebben geuit over het ondernemingsklimaat wordt ook breed gedeeld binnen het mkb’, zegt Helder in het interview. 

Om het belang van de sector te benadrukken, heeft Metaalunie de campagne  ‘Metaaltechnologie maakt je wereld’ gelanceerd. Helder: ‘Metaaltechnologie is echt onmisbaar. Van landbouwmachines tot onderdelen voor de maritieme industrie en jouw cv-ketel. Onze industrie is nodig voor grote bedrijven als ASML, maar ook voor de hele energietransitie.’

De Metaalunievoorzitter benadrukt dat het voor de bedrijven heel belangrijk is om te investeren, maar dat zij vaak moeilijk toegang hebben tot geld en dat de beschikbare innovatiestimuleringsregelingen vanuit de overheid niet of nauwelijks het mkb bereiken. ‘Om levensvatbaar te blijven, is het voor het mkb in de metaalindustrie belangrijk om te innoveren. Dit gebeurt ook, maar willen we als brede sector slagen maken kan een duwtje in de rug vanuit de overheid geen kwaad. Gezamenlijk kunnen we slagen maken’, aldus Helder in De Telegraaf.

Meer weten over of deelnemen aan de sectorcampagne ‘Metaaltechnologie maakt je wereld’? Kijk op www.metaaltechnologie.nl en lees hoe!