Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Nieuwe Metaalunie Academie cursus CE Machinerichtlijn

Nieuws
08 feb 2024
Nieuwe Metaalunie Academie cursus CE Machinerichtlijn

In het kort

  • Nieuwe Metaalunie Academie cursus ‘CE Machinerichtlijn’
  • CE Machinerichtlijn dwingt fabrikanten concrete eisen toe te passen
  • Deelnemers leren achtergronden en gebruik ervan

De CE Machinerichtlijn dwingt fabrikanten concrete eisen toe te passen op de door hen op de markt gebrachte machines. Daarnaast heeft ook de gebruiker van een machine de plicht om te zorgen voor veilige machines en mogen deze niet zomaar worden aangepast. In de nieuwe Metaalunie Academie cursus ‘CE Machinerichtlijn’ leren de deelnemers wat de richtlijn voor de fabrikant, de handel en voor de gebruiker inhoudt en hoe de regels kunnen worden toegepast. Er wordt kort ingegaan op de achtergronden van de Machinerichtlijn en vervolgens wordt uitgelegd hoe deze in de praktijk te gebruiken is. Veel aandacht is er voor het onderdeel risicoanalyse en er komen verschillende praktijkcases aan bod. 

Na afloop van de cursus hebben de deelnemers kennis van Europese richtlijnen en begrijpen ze waarom deze richtlijnen er zijn. Ook wordt geleerd hoe de specifieke eisen en richtlijnen in de dagelijkse praktijk toe te passen zijn, waardoor een ondernemer de producten en machines op een veilige en legale manier op de markt kan brengen. Verder wordt geleerd hoe een risicoanalyse kan worden uitgevoerd en wordt ingegaan op de veelvoorkomende misvattingen over CE, zoals dat CE beperkt geldig zou zijn, CE-machines niet mogen worden aangepast maar dat alleen de fabrikant dat mag doen of dat normen verplicht zijn.

De cursus is bedoeld voor ondernemers, engineers en verkopers van machine- en installatiebouwers en importeurs van machines van buiten de EU. De cursus wordt gehouden op woensdag 20 maart 2024 van 9.00 uur tot 16.30 uur bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein.

> Meer informatie en inschrijven: www.metaalunieacademie.nl

Gerelateerde artikelen