Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Nieuwe Metaalunie Academie cursus normkennis ISO 9001

Nieuws
29 mei 2024
Nieuwe Metaalunie Academie cursus normkennis ISO 9001

In het kort

  • ISO 9001 verbetert concurrentiepositie
  • Certificering levert grote voordelen op
  • Nieuwe Metaalunie Academie cursus leert hoe deze norm kan worden ingevoerd

ISO 9001 staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid in een bedrijf. Het is hét managementcertificaat voor kwaliteitsbeheersing- en verbetering. Alhoewel ISO 9001 niet is verplicht, kan het voor bedrijven wel van groot belang zijn om de norm te implementeren. Bijvoorbeeld wanneer zij hun concurrentiepositie willen verbeteren, hun processen willen stroomlijnen, of wanneer klanten of partners eisen dat zij aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoen. In de nieuwe Metaalunie Academie cursus normkennis ISO 9001 leren de cursisten de betekenis van ISO 9001 en hoe deze norm binnen een bedrijf kan worden ingevoerd.

De cursus geeft inzicht in wat een ISO 9001 certificering het bedrijf kan opleveren, zoals het in kaart brengen van bedrijfsrisico’s, procesverbetering en het verhogen van efficiëntie, verbetering van de concurrentiepositie en het verhogen van je winst. Verder maken cursisten kennis met de zeven sleutels tot kwaliteitsmanagement en leren hiermee hoe deze essentiële principes het bedrijf kunnen veranderen en verbeteren. Ook het zogeheten Plan-Do-Check-Act komt aan bod en hoe deze aanpak periodiek gebruikt wordt om continue verbetering te realiseren. Cursisten krijgen inzicht in de structuur van ISO 9001 en krijgen duidelijkheid over hoe de norm is opgebouwd en wat het voor het bedrijf betekent. Ook wordt geleerd hoe een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet en onderhouden wordt. 

De cursus ‘Normkennis ISO 9001’ is bedoeld voor medewerkers die in aanraking komen met de norm ISO 9001 of zich willen oriënteren of het zinvol is voor het bedrijf, als kwaliteitsfunctionaris, of als leidinggevende, bij bedrijven die al gecertificeerd zijn, of die het certificatietraject ingaan. De cursus vindt plaats op 18 september a.s. van 09.30 – 16.30 uur bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein.

Meer weten of direct inschrijven? Kijk op www.metaalunie.nl/Academie

Over
Metaalunie Academie is dé opleider van Koninklijke Metaalunie en heeft als doel het ondernemerschap naar een hoger plan te tillen. Dit doen wij al sinds 2007 door lidbedrijven te ondersteunen en te versterken door middel van praktische kwaliteitscursussen, trainingen en workshops op allerlei onderwerpen waar ondernemers in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen.