Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Metaalunie- en NJI-lid wint Motorboot van het Jaar Innovatieprijs

Nieuws
31 aug 2023
Metaalunie- en NJI-lid wint Motorboot van het Jaar Innovatieprijs

In het kort

  • Super Lauwersmeer wint prijs
  • Boot met hart en ziel gebouwd
  • Mooi voorbeeld van ‘Gemaakt in Nederland’

Tijdens de Hiswa te Water die plaatsvindt in de Bataviahaven van Lelystad is de Super Lauwersmeer SLX 54 uitgekozen als winnaar van de Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023. Eerder dit jaar werd dit door Metaalunie- en NJI-lid Super Lauwersmeer (Frisian Motor Boats bv) uit het Friese Burgum volledig in eigen huis ontwikkelde gebouwde metalen luxe jacht (ontwerp Arnold de Ruyter) al uitgeroepen tot het Europese plezierjacht van het jaar 2023 in de categorie waterverplaatsende schepen. 

Reden voor Metaalunievoorzitter Mark Helder (tweede van links) om samen met Metaaluniedirecteur Adriaan Vonk (vierde van links) en NJI-voorzitter Hans Veenswijk (derde van links) op de openingsdag van Hiswa te Water 2023 een bezoek te brengen aan de show en mede-eigenaar/directeur Louis Jousma in de bloemetjes te zetten. ‘Dit is weer een mooi voorbeeld van een oer-Hollands product gemaakt door een MKB-maakbedrijf waar we trots op kunnen zijn. Niet alleen in Nederland zelf, maar wereldwijd’, sprak Helder. ‘Al deze prachtige boten zijn in ons land gemaakt door unieke ondernemers die koplopers zijn op wereldniveau. Het benadrukt ook het belang van de Metaalunie-inbreng voor de verkiezingen. Hierin vragen we de politiek nadrukkelijk in te zetten op het behoud en versterken van de sterke, economische, eigenschappen van de MKB-maakbedrijven. Zet in op ‘Gemaakt in Nederland!

Motorboot van het Jaar Innovatieprijs
De Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023 is een prijs voor een nieuw model motorjacht dat na september 2022 beschikbaar is gekomen op de Nederlandse markt. Er moet een duidelijke doelgroep voor zijn en innovatie is een essentieel onderdeel van het concept. Voor deze prijs bestond de jury naast de voorzitter Arjen Rahusen en secretaris Alex Hoeve uit vier juryleden: Yvonne Zwaan van Motorboot, André Kuyt als elektrospecialist, Epco Ongering van boottesten.nl en Bert Bosman van IVA Business School.

Hoge kwaliteit
De jury was zeer te spreken over de hoge kwaliteit van de voorgedragen boten. In elk denkbaar segment waren er uitstekende kandidaten voor de Motorboot van het Jaar Innovatieprijs. In haar juryrapport werd het winnende jacht omschreven als een pocketsize superjacht in zowel techniek als design. ‘Je merkt aan alle details dat deze boot met hart en ziel is gebouwd. De detaillering is fantastisch en je ziet dat over elk detail is nagedacht. De SLX 54 is een keten van juiste beslissingen. Alles wordt in eigen huis gemaakt en uitgevoerd. De SLX vaart stil, snel en krachtig. Ronduit innovatief is het om een grote beachclub op een 54 voeter te ontwerpen zonder dat de boot pompeus wordt’, aldus de jury. Ook vond de jury de techniek van het dak bijzonder. Uiteindelijk gaf het criterium innovatie bij de genomineerde jachten de doorslag. 

Gerelateerde artikelen