Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Hannover Messe 2023: digitalisering onmisbaar voor verbinding bedrijven

Nieuws
24 apr 2023
Hannover Messe 2023: digitalisering onmisbaar voor verbinding bedrijven

In het kort

  • Nederland uitermate geschikt om leidende rol te spelen bij industriële toelevering binnen Europa
  • Ondernemer moet nog creatiever worden

Van 17 tot en met 21 april vond in Duitsland de Hannover Messe 2023 plaats. Koninklijke Metaalunie, FME en Fier waren dit jaar in hal 8 in een gezamenlijk paviljoen terug te vinden. In twee korte video’s wordt een impressie gegeven van de beursdagen in het Holland paviljoen. In de tweede video komt Metaalunievoorzitter Mark Helder aan het woord. Hij sprak tijdens de Hannover Messe onder meer met EZK-minister Micky Adriaansens. Helder benadrukte dat juist de Nederlandse industrie uitermate geschikt is om een leidende rol te spelen als het gaat om industriële toelevering binnen Europa. Europa dat steeds belangrijker gaat worden.


Tegen de achtergrond van de coronapandemie en alle huidige geopolitiek spanningen is namelijk het besef ontstaan dat de afhankelijkheid van globale productieketens een risico is voor de Europese economie. Een oplossing hiervoor is het terughalen van de productie naar Europa. ‘Daarom moet de Europese industrie samenwerken en moeten bedrijven kunnen produceren tegen condities die vanuit het oogpunt van total costs of ownership concurrerend, flexibel en vooral duurzaam zijn’, zegt Helder. ‘Voor veel Nederlandse techbedrijven is open samenwerking op het gebied van innovatie binnen de supply chain dé oplossing om dit te realiseren.’ In de video legt hij uit dat digitalisering daarin leidend is. 


Helder denkt dat de Nederlandse toeleverindustrie in staat is de grote uitdagingen succesvol aan te gaan. ‘Nederland bestaat uit een groot aantal mkb-maakbedrijven die innovatief en flexibel zijn. Bovenal zit het in de DNA van deze bedrijven om met elkaar samen te werken en oplossingen te bedenken voor hun klanten. De uitdagingen waar onze sector voor staat vereisen dat de ondernemer nog creatiever wordt in het innoveren op het gebied van productietechnologie, digitalisering, energiebesparing, ontwikkeling van circulaire businessmodellen.’


Gerelateerde artikelen