Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Door donaties en bijdrage Koninklijke Metaalunie: €10.000 voor WALHALLAB

Nieuws
10 mrt 2023
Door donaties en bijdrage Koninklijke Metaalunie: €10.000 voor WALHALLAB

In het kort

Op 20 januari van dit jaar nam Fried Kaanen afscheid als voorzitter van Koninklijke Metaalunie. In plaats van een cadeau te geven, stelde Fried het op prijs wanneer de genodigden een donatie deden aan het WALHALLAB.
WALHALLAB is een leerwerkplek voor jongeren waar ze zichzelf kunnen zijn, dingen kunnen doen en leren van en met de coolste leraren die ze zich maar kunnen voorstellen. Uiteindelijk is door de genodigden en een bijdrage van Metaalunie een bedrag van € 10.000 gedoneerd.

Een (symbolische) cheque met dit bedrag is donderdag 9 maart jl. door Fried Kaanen bij WALHALLAB in Zutphen (de woonplaats van Fried) overhandigd aan Marco Mout, de oprichter van WALHALLAB. Die laatste sprak zijn dank uit voor het bedrag dat hij ‘keihard nodig heeft om dit broodnodige initiatief verder uit te bouwen.’ ‘Eigenlijk heeft elke gemeente een plek als deze nodig. Waar jongeren die out of the box denken en doen een plekje hebben om op een niet-schoolse wijze prachtige creatieve ideeën om te zetten in mooie dingen’, zei hij.

WALHALLAB
Voorafgaand aan de overhandiging kreeg het gezelschap, naast Fried Kaanen bestaande uit Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie, en de Zutphens wethouder van o.a. Economische zaken Rick Verschure, een uitgebreide rondleiding door het WALHALLAB. Het is een plek waar met hulp van heel veel slimme mensen jongeren er van alles leren: van lassen tot 3D-design, van kunstwerken maken tot mode ontwerpen. Zo kunnen ze er een vliegtuig bouwen met een piloot, een kamer ontwerpen met een echte vormgever of muziek componeren met adviezen van de beste producers ter wereld. ‘De resultaten laten zien dat ook leerlingen, die achterstevoren in de klas zitten of zelfs drop-outs zijn, talenten hebben en door techniek gemotiveerd worden’, zei Fried over dit initiatief. Inmiddels zijn er WALHALLAB-vestigingen in Zutphen, Capelle a/d IJssel en Helmond.

Bijschrift bij de foto: Samen met een deel van de WALHALLAB-crew/jongeren nam Marco Mout (vierde van links) de cheque in ontvangst van Fried Kaanen (tweede van links). (Foto: Sander van der Torren).
 

Gerelateerde artikelen