Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Aanvragen Subsidie Praktijkleren vanaf 2 juni mogelijk

Subsidies voor werknemers
01 mei 2023
Aanvragen Subsidie Praktijkleren vanaf 2 juni mogelijk

In het kort

  • De subsidie is een tegemoetkoming voor kosten voor de begeleiding van een leerling of een student.
  • De subsidie kan vanaf 2 juni aangevraagd worden bij RVO.

De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Ook is de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (Toio).

Met de subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij de regeling kunnen leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkgevers beschikken hierdoor over beter opgeleid personeel.

Vanaf 2 juni 2023 (9.00 uur) tot en met 15 september 2023 (17.00 uur) kunt u subsidie aanvragen voor praktijkleerplaatsen vmbo, mbo, hbo, promovendi en Toio voor het studiejaar 2022-2023. U kunt ook in aanmerking komen voor subsidie wanneer u een leerwerkplaats aanbiedt voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO), Praktijkonderwijs (PRO) of de entreeopleiding in het voortgezet onderwijs.
 

> Op de site van RVO kunt u de subsidie vanaf 2 juni aanvragen.

Gerelateerde artikelen