Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Gemaakt in Nederland!

Blog
Gemaakt in Nederland!

De vakanties zijn bijna allemaal weer voorbij. Het is nu de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Want dat is hard nodig. De komende maanden worden cruciaal voor de toekomst van ons land. De keuzes die we gaan maken, zijn essentieel voor onze samenleving en economie. En met de verkiezingen voor de deur, hebben we daar zelf invloed op. Er is wel veel beweging in het politieke landschap. Dat maakt het spannend hoe het Haagse speelveld er na 22 november uitziet. Maar dat biedt ook kansen. Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, nieuwe manieren om onze standpunten onder de aandacht te brengen. 

We hebben deze standpunten dan ook op een rijtje gezet, breed gepubliceerd en onder de aandacht gebracht van politiek Den Haag. Het zijn overigens niet alleen maar standpunten, maar vooral ook concrete oplossingen die bijdragen aan een gezonde economische toekomst van ons land en aan de grote maatschappelijke transities waar we ons nu al volop in bevinden. Met toekomstige banen, innovatief vermogen en duurzame maatschappelijke transities. Onze inzet is het nadrukkelijk behoud en versterken van onze sterke (economische) eigenschappen: ‘gemaakt in Nederland’! Denk daarbij aan het ontwikkelen van beleid dat meetbaar zorgt voor vermindering van de regeldruk voor het MKB. Maar ook: Jong geleerd, oud gedaan. Reserveer middelen voor de implementatie van techniekonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs. En nog veel meer.

Ik wil dat het politici duidelijk wordt waar hekken, trappen, liften, onderdelen van gebouwen en voedselketens, machines of apparaten vandaan komen. Staan zij er wel bij stil dat al deze producten vaak in Nederland door MKB-maakbedrijven worden gemaakt? Direct en indirect zorgen wij als sector ervoor dat de grote maatschappelijke uitdagingen succesvol opgelost kunnen worden. Daarmee is de MKB-maakindustrie essentieel voor onze welvaart en economie.

Daarnaast zorgen we samen voor veel werkgelegenheid en bieden we kansen aan nieuw talent uit allerlei richtingen van de samenleving. En vergeet de maatschappelijke rol niet. Denk alleen al aan de sponsoring en ondersteuning van plaatselijke (sport)verenigingen. En niet onbelangrijk, zeker met het oog op de toegenomen geopolitieke onrust de afgelopen jaren: MKB-maakbedrijven bedenken en maken producten in Nederland. Hiermee is ons land minder afhankelijk van andere, niet-Europese landen. Iets wat pijnlijk noodzakelijk is gebleken de laatste jaren.

De komende tijd ga ik in gesprek met landelijke politici over de oplossingen die ik voor me zie voor Nederland. U kunt mij hierbij helpen! Wellicht heeft u familie of vrienden die maatschappelijk betrokken zijn? Stuur onze verkiezingsinzet vooral door. Veel van mijn ondernemende collega’s zijn politiek actief. Ook die collega’s roep ik op dit onder de aandacht te brengen van hun netwerk. Zo staan we samen sterk in onze lobby! Onze inzet is eenvoudig op de website terug te vinden.

Mark Helder / Voorzitter Koninklijke Metaalunie

> Wilt u reageren op deze blog? Stuur dan een mailtje naar vz@metaalunie.nl.

Gerelateerd