Bel mij terug

Zoek op trefwoord

Filter

Kies een categorie

Financieel


Cursus “Jaarstukken lezen ongeoefenden”

Het kunnen lezen en interpreteren van de eigen jaarstukken is voor menig ondernemer een opgave. De accountant zal normaal gesproken een toelichting geven, maar een diepgaand gesprek blijkt vaak onmogelijk, omdat essentiële kennis ontbreekt.

Deze cursus is ingepland op:
Donderdag 29 augustus 2024

Voor meer informatie klik op bovenstaande cursusdatum.


Cursus “Sturen op de kostprijs”

Tijdens deze cursus leert de deelnemer het belang van een scherpe kostprijsberekening. Hoe wordt een kostprijs in een MKB-metaalbedrijf berekend en kan je met de kostprijs sturen op rendement. Er worden praktische oplossingen aangedragen hoe de kostprijs is te verlagen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van producten of diensten. Ingegaan wordt op de valkuilen bij de efficiëntere inzet van middelen en mensen. Kortom, lukt het om met het doorvoeren van efficiency de kostprijs te verlagen en de rendementen te verhogen.

De cursus is ingepland op:
Woensdag 11 september 2024

Voor meer informatie klik op bovenstaande cursusdatum.


Cursus “Liquiditeitsplanning”

Wanneer u geld wilt lenen van een bank, u schulden wilt aflossen en u daarbij geen ruzie wilt met uw leveranciers dan heeft u een goed inzicht nodig in de mate van liquiditeit van uw onderneming. Het plannen of beheersen van liquiditeit hangt af van de beheersing van uw werkkapitaal.

U dient telkens een balans te vinden tussen overliquiditeit en onderliquiditeit. Lukt dat niet dan lopen of de kosten te hoog op, of de bedrijfsvoering loopt stagnatie op. In het ergste geval zal de bank u het lastig maken. Iedere ondernemer moet als het ware op zoek naar de ideale liquiditeit voor zijn onderneming.

De cursus is ingepland op:
Donderdag 5 september 2024

Voor meer informatie klik op bovenstaande cursusdatum.

 

 

Contact

Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein

 

Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein
 

t 030 - 605 33 44
e info@metaalunieacademie.nl