U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Metaalunieaward

Districtswinnaars Smart Manufacturing Award bekendgemaakt

Tijdens het digitale nieuwjaarsevent van Koninklijke Metaalunie zijn de acht bedrijven bekendgemaakt die districtswinnaar zijn geworden van de Smart Manufacturing Award 2021. Het gaat in alfabetische volgorde om Betech bv (district Noord), GPM bv (district Zuid-Oost), Hoekman Roestvaststaal bv (district Oost), MDE Automation bv (district Zeeland), Metaalcenter Driessen bv (district Limburg), Metaglas bv (district Gelre), Octatube Space Structures bv (district Zuid-Holland) en Singeling Constructie- Lastechniek bv (district Noordwest).

“De winnaars zijn allemaal goede voorbeelden van mkb-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in het ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’, nu en in de toekomst. Dat is belangrijk voor een goed renderend bedrijf. Met deze excellerende districtswinnaars wordt het tijdens de landelijke finale spannend wie de Award gaat winnen”, aldus Jacco Vonhof. Tijdens het nieuwjaarsevent gaf Vonhof de winnende bedrijven mee dat ze ‘trots kunnen zijn op deze prijs en dat ook zouden moeten uitdragen omdat het positief op een bedrijf neerslaat’. 

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich positief onderscheidt. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

De districtswinnaars zijn:Naast juryvoorzitter Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland en ondernemer bestaat de jury uit Mireille Kaptein, Zakenvrouw 2019 en algemeen directeur van het familiebedrijf Kaptein, Rolf Elling, hoofdredacteur bij MYbusinessmedia, Alex Ooms, managing director van Award winnend bedrijf in 2019, Koninklijke Otolift Trapliften en Paul d’Hond, Senior Adviseur Productmanagement Kamer van Koophandel.

De finale
Acht districtswinnaars, drie genomineerden, een finale boordevol inspiratie met boeiende sprekers en mooie voorbeelden van onze fantastische sector. Het programma wordt nog ingevuld, maar zeker is dat er weer Awards worden uitgereikt aan top mkb-metaalbedrijven. 


Metaalunie Smart Manufacturing Award 2021

Koninklijke Metaalunie gaat ook in 2021 een Award uitreiken aan hét MKB-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door slagvaardig te reageren op alle nieuwe ontwikkelingen die op de mkb-maakindustrie afkomen.

Nog geen half jaar geleden hadden die ontwikkelingen alles te maken met nieuwe technologieën en productiemethodes met als doel het verbeteren van het rendement. Inmiddels ziet de wereld er anders uit, dat geeft een extra stimulans. Meer dan ooit loont het om slimmer te produceren en zo beter in te spelen op veranderingen. De huidige economische ontwikkelingen en de woelige markt vragen om innovatie-kracht en aanpassingsvermogen. En met meedoen aan de Smart Manufacturing Award beloont Metaalunie niet alleen uw efforts in deze tijd, maar zet u uw bedrijf ook op het podium van de Nederlandse maakindustrie. Ook als lichtend voorbeeld en inspiratie voor andere bedrijven.


Otolift, de trotse winnaar van 2019!

Kernwoorden daarbij zijn snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, flexibiliteit en innovatiekracht. Dat kan op verschillende manieren: in te spelen op een veranderende marktpositie, opschuiven in de keten, gebruikmaken van nieuwe technologieën en van de juiste materialen en door het toepassen van nieuwe businessmodellen zoals rond circulariteit.

Alleen al het meedoen aan de Metaalunie Award heeft een enorme positieve impact op de deelnemende bedrijven. Door het invullen van de vragenlijst krijgt een bedrijf extra focus op wat het doet en kan en welke visie daar ten grondslag aan ligt. Vervolgens wordt dat succesverhaal vertaald naar een vakkundige jury die aan de hand van de ingevulde vragenlijsten voor elk Metaaluniedistrict een winnaar aanwijst. De districtswinnaars zijn automatisch geselecteerd voor de landelijke finale en om die reden wordt er van elk bedrijf een sprankelende korte bedrijfspromotiefilm geproduceerd.