U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Actueel » Metaalunieaward

De Smart Manufacturing Award 2018!

De districtswinaars zijn bekend!

De districtswinnaars van de Metaalunie Smart Manufacturing Award zijn bekend. De jury, onder leiding van Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland, heeft op 8 december jl. uit alle inzendingen negen districtswinnaars gekozen. Alle districtswinnaars gaan automatisch ook door naar de landelijke finale op 7 maart 2018.

De uitreiking vindt plaats op woensdag 7 maart a.s. tijdens de ‘Avond van de Maakindustrie' in Jaarbeurs Utrecht.

De Metaalunie Smart Manufacturing Award districtswinnaars zijn, in alfabetische volgorde:

  • Aebi Schmidt Nederland bv in Holten, winnaar Oost
  • Blok's Draadvorm bv in 's-Gravenhage, winnaar Zuid-Holland
  • Joz bv in Westwoud, winnaar Noordwest
  • RMA-Techniek bv in 's-Heer Arendskerke, winnaar Zeeland
  • Stienen Bedrijfselektronika bv in Nederweert, winnaar Limburg
  • Thalens PPS bv in Drouwenermond, winnaar Noord
  • Vekon Besturingstechniek bv in Made, winnaar West-Brabant
  • VSMI bv in Varsseveld, winnaar Gelre
  • Wagenbouw Hapert bv in Hapert, winnaar Zuidoost

````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
De Smart Manufacturing Award 2018

Verborgen pareltjes van de maakindustrie. Zo worden mkb-metaalbedrijven vaak omschreven. Relatief kleine bedrijven die een enorme toegevoegde waarde leveren aan de totale maakindustrie. Ze zijn super innovatief en vertalen alle Smart Industry ontwikkelingen naar het maken van slimme producten op een slimme manier. Om die bedrijven voor het voetlicht te zetten organiseert Metaalunie de Smart Manufacturing Award 2018.


Deze Award is een publieke erkenning voor hét mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door slagvaardig te reageren op alle nieuwe ontwikkelingen die op de mkb-maakindustrie afkomen. Ontwikkelingen die eigenlijk allemaal vragen om een slimmere manier van produceren oftewel: smart manufacturing. De Award-winnaar is ook een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven uit de branche en verandert van verborgen parel naar fel blinkende diamant die kan rekenen op veel positieve publiciteit.


Slimme bedrijven
Het thema van deze Award is smart manufacturing. Dat draait om robotisering, automatisering, internet of things, maar ook om samenwerken, kennis vergaren en delen en innoveren. Kernwoorden daarbij zijn snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, flexibiliteit en innovatiekracht. Dat kan op verschillende manieren: in te spelen op een veranderende marktpositie, opschuiven in de keten, gebruikmaken van nieuwe technologieën en van de juiste materialen en door het toepassen van nieuwe businessmodellen zoals rond circulariteit. Mkb-metaalbedrijven die zich in meer of mindere mate herkennen in deze omschrijving kunnen zich nu inschrijven.

Tien bedrijven
Uit elk van de tien Metaaluniedistricten wordt een winnaar gekozen. Deze tien districtswinnaars presenteren zich tijdens een feestelijk event. Uit die 10 bedrijven worden vervolgens drie bedrijven genomineerd, waaruit een deskundige jury de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award kiest. Naast de Award zelf, ontvangt de landelijke winnaar ook een cheque van € 5000,-.

De winnaars van de afgelopen vier jaar
HGG winnaar Award 2017 > Lees het interview
Van Raam winnaar Award 2015 > Lees het interview
Aldowa winnaar Award 2014 > Lees het interview
Ventil winnaar Award 2013 > Lees het interview