U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Metaalunie » Districten » Noord » Programma energiebesparing Drenthe

Energiebespaarprogramma ‘Op voorsprong met nieuwe energie in Drenthe’

Stappenplan om energie te besparen en aan de wet te voldoen

Volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer moeten bedrijven actief energie besparen. Investeringen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden moeten gedaan worden. Deze wettelijke plicht bestaat al vele jaren maar nu moet een ondernemer de overheid hierover periodiek informeren en wordt er door de overheid actiever gecontroleerd.

Om te bepalen welke investeringen u wettelijk moet doen zijn er grofweg twee mogelijkheden. U kunt zelf een inventarisatie doen van de te nemen maatregelen binnen uw bedrijf of u kunt binnen het Drentse programma tegen een gereduceerd tarief van € 500,- een energieadviseur in de arm nemen die samen met u aan de hand van een scan de eisen en wensen bespreekt, de maatregelen in de vorm van een rapportage op papier zet, de informatieplicht verzorgt en uw kan ondersteunen bij de implementatie van de maatregelen

 1. Inventariseer zelf met de checklist energiebesparing of de digitale bespaartool
  Doorloop de checklist energiebesparing of de digitale bespaartool U weet dan wat uw energiebesparingsverplichtingen zijn en hoe u daar aan kunt voldoen. Met de digitale tool kunt u meteen uw energieverbruik benchmarken met collega bedrijven. Metaalunieleden kunnen bij vragen daarover contact opnemen met de afdeling Ledenservice, 030-605 3344 of bj@metaalunie.nl.
 2. Schakel een energieadviseur in
  U kunt ervoor kiezen om tegen een gereduceerd tarief van € 500,- excl. BTW een energieadviseur in te huren. Deze adviseur doorloopt samen het u het besparingstraject zodat u aan alle wettelijke eisen voldoet. Bekijk wat de energieadviseur voor u kan betekenen en wat de kosten zijn.

  We hebben voor onderstaande adviseurs gekozen omdat ze ervaring in de MKB-metaal hebben, bekend zijn met wet- en regelgeving, zoals de erkende maatregellijst MKB metaal en subsidies en weten wat het E-loket en de informatieplicht inhouden.

  Adviseurs zijn
  Anthony Voets / Gebouweninspectie
  Janine Bos / Ekwadraat advies
  Jan Hummel / DBO energie
  Erwin den Hartog / Energiekeurplus
  Joop Eising / Invent
  Jos Boscher / Ecocert

> Alles wat u moet weten over het project.

> Vraag informatie aan over het programma.


Contact


Jeannette Levels
Projectleider
Levels@metaaladvies.nl

Philippe Hondelink
Regiosecretaris      
hondelink@metaalunie.nl
  Gerard Wyfker
Beleidssecretaris             
Wyfker@metaalunie.nl

06 518 03 918